foradia subscriutegrat

Pintades vandàliques al museu Explora

• L’Ajuntament denunciarà davant la policia nacional les pintades vandàliques a l’Explora • S’espera que s’identifiquen als vàndals i paguen la pena que corresponga

foto_vandalismo museo explora

S’espera identificar els autors i aplicar-los la pena i multa corresponent. L’Ajuntament d’Alcoi està preparant una denúncia davant la policia nacional de l’acte vandàlic que ha tingut lloc al Expo-Museu “Explora” que es tracta d’unes pintades en la seua façana. També s’ha procedit ja a encarregar la seua neteja però el tractament de la façana no permet utilitzar els productes habituals i cal trobar uns adients.

El Departament jurídic de l’Ajuntament d’Alcoi està ultimant la denúncia pertinent en el jutjat per a identificar i fer pagar a l’autor o autors de les pintades realitzades en la infrastructura turística de l’Explora. Al mateix temps, ja s’ha encarregat la seua neteja però les feines s’han complicat ja que el tractament especial de la façana dificulta la posada decent de la mateixa amb els productes habituals ja que podrien erosionar les plaques.

La Regidora de Turisme, Lorena Zamorano, explica la situació: “Estem ultimant una denúncia perquè tenim constància que la autoritat pertinent té un registre de pintades i identificats grafològicament alguns autors així que en algunes ocasions s’han identificat. Volem que quede clar, que aquestes accions tenen conseqüències i que tots els que pensen en fer una pintada o un acte vandàlic, sàpiguen que és possible la seua identificació ”.  

D’altra banda, Zamorano també ha explicat que la neteja de la façana està ja encarregada però planteja dificultats: “el tractament que té aquesta façana ha dificultat la mateixa. Estem buscant productes adequats per a no erosionar les plaques, esperem que en les pròximes setmanes pugam recuperar la imatge habitual d’aquest centre d’interpretació turística”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *