foradia camaraalcoi

El Gratis: entrevistes, notícies, esdeveniments, anuncis, informació actual

• I al compàs del temps es genera la informació del que succeeix al nostre voltant • El Gratis, en la papereria més propera, per 1 €.

Ja estem a febrer, com passa el temps! I al compàs del temps es genera la informació del que succeeix al nostre voltant. Molta informació. Des de El Gratis volem mantenir a tothom informat sobre tot el que succeeix. Aquest és un breu resum de la informació d’aquesta quinzena.

el gratis

Entre les notícies destacades: parlem del calendari solidari que ha realitzat el col·legi Sant Vicent de Paul en benefici de l’associació Solc, els estudiants d’intercanvi Erasmus a Alcoi, el sorteig de vals de 25 € dels comerços de Santa Rosa, la sanció del Tribunal Suprem a l’Ajuntament d’Alcoi pel cas de Serelles…

Entre els articles d’opinió, comptem, entre altres, amb: el d’Arcaris, que reflexiona sobre els conflictes entre la salut de les persones i els interessos de les multinacionals farmacèutiques; el de Mishima, que parla sobre el coneixement del món: la saviesa i la ignorància; el de Mireia Pascual, que ens convida a pensar la relació entre la publicitat de l’alcohol; el dels alumnes de l’Arnauda, que ens recorden la importància de les energies renovables.

Aquesta setmana volem confrontar els arguments dels quals reivindiquen més participació de la dona en les Festes de Moros i Cristians amb els que pensen que la dona participa fins on ella desitja. Per això hem parlat amb Gemma Ballester, presidenta de Fonèvol i amb Enrique Ruiz, secretari i portaveu de l’Associació de Sant Jordi.

Entrevistem també a Verònica Cantó, secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Ens comenta la situació actual de la llengua valenciana i com l’Acadèmia Valenciana de la Llengua lluita per potenciar i enfortir el valencià.

Analitzem l’actualitat política amb els nostres veïns i veïnes del carrer: què està canviant a la política? Com estan vivint ells els canvis polítics? Com els agradaria que evolucionaren?

En matèria cultural, fem una revisió als missatges i memes periodístics més originals i substanciosos que han circulat aquests dies per les xarxes socials. Comptem també amb la poesia de José Antonio Tomás Andrés, sobre Mozart, i la de Kraska, sobre l’amor a la terra i la dona. En la secció d’esports, entre altres coses, informem sobre la nova victòria de l’Alcoyano i la jornada de tecnificació de la federació d’escacs de la Comunitat Valenciana.

Entre els esdeveniments culturals, noticiem sobre el calendari de febrer de la UNESCO (ple d’exposicions, conferències, llibres, cinema…); sobre la presentació del teatre ‘Només són dones’ al Calderón; sobre les Festes de Moros i Cristians de Bocairent; els carnestoltes de Muro; ‘lletra impresa’, el nou segell editorial; la setmana cultural de l’IES Para Vitòria…

Per descomptat, sempre comptant amb la col·laboració dels millors comerços i serveis de l’entorn. Per citar alguns: l’Autoescola Madel, la Taperia d’Ana, la Finca ecològica, el Restaurant Sant Francesc, la cafeteria-bar Perfe, Ooh lala perruqueria i estètica, etcètera, etcètera.

El Gratis, en la papereria més propera, per 1 €.

Font: Rodrigo Paños./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *