foradia subscriutegrat

Salvador i Paco: “els resultats han estat millor que els del 20D”

Resultats electorals prou pareguts als de desembre de 2015, però amb diferències • Eixim al carrer a escoltar la valoració dels nostres veïns i veïnes • Parlem amb Paco i Salvador.

Segona volta de les eleccions generals. Resultats prou pareguts als de desembre de 2015. Però amb diferències: el PP es consolida com el partit més votat, guanyant 14 escons respecte a desembre. El PSOE baixa cinc escons i es manté segona força política amb 85. Unidos Podemos, en coalició amb Esquerra Unida, perd pel camí quasi un milió de vots i es queda amb 71 diputats. I cauen 8 diputats de Cuidadanos, deixant la seua representació amb 32.

Eixim al carrer a escoltar la valoració que realitzen al respecte els nostres veïns i veïnes. Estaran contents amb els resultats? Quins els haguera agradat? Quines són les seues expectatives de futur? Parlem amb Salvador i Paco.

04foto

Ara pot haver un pacte entre els Populars i Ciudadanos”

Quan preguntem a Salvador i a Paco com valoren els resultats electorals del 26 de juny ens comenten que “han estat un poc millor que l’altra vegada, perquè els populars han guanyat 14 escons més. Però també ho tenen complicat per governar, perquè els catalans segur que no els deixen governar”.

Perquè penseu que el Partit Popular no ha arribat a aconseguir la majoria per governar?Perquè la crisi encara té prou força. Es veu un moviment de millora, però encara hi ha molta gent que ho està passant mal i està descontenta”.

No creieu que ha influït en el seu resultat tota la corrupció que han fet i tot el que han furtat durant els últims mesos i anys, com valoreu aquest fet? “La corrupció sempre influeix, i fa anys que quan no és un el que roba és altre”.

Què opineu del resultat de Unidos Podemos?A Podemos els ha llevat vots també el fet de recolzar als independentistes. Però és un partit que pot ser que dins de cinc anys o sis ja ni existisca. La gent sap que experiència no en tenen i no confia en ells”.

Què passarà a partir d’ara, hi haurà pacte de govern o haurem d’anar a unes terceres eleccions?ara pot haver un pacte entre els Populars i Ciudadanos. També està la possibilitat de fer un govern a la portuguesa: PSOE, Podemos i els nacionalistes. Però és molt complicat perquè el PSOE no ha volgut fer coalició amb Podemos pel tema de Catalunya”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *