Foradia

Ja està la Biblioteca Virtual Alcoiana a l’abast públic, amb 54.250 documents

• De moment són ja 54.250 els documents històrics digitalitzats i que consten al portal: registres de biblioteca, d’arxiu, de fonoteca i d’hemeroteca • Es facilita la tasca de recerca i investigació i s’obri l’oportunitat a qualsevol persona curiosa de buscar dades sobre el passat d’Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi ha fet públic el portal virtual Bivia, una biblioteca virtual on es recull els documents històrics patrimoni d’Alcoi.

De moment són ja 54.250 els documents històrics digitalitzats i que consten al portal: registres de biblioteca, d’arxiu, de fonoteca i d’hemeroteca. Entre ells, es troba informació, entre altres, sobre la II República, la Guerra Civil, les Festes, autors com Joan Valls, Indústria, Teatre i les fonts d’Alcoi.

Amb aquest projecte no només es facilita la tasca de recerca i investigació des de qualsevol lloc del món, sinó que s’obri l’oportunitat a qualsevol persona curiosa de buscar dades sobre el passat d’Alcoi.

Aquest portal ha sigut un treball d’anys del departament de l’Arxiu Municipal d’Alcoi, el qual, tal com ha indicat a la presentació el director de l’Arxiu Històric Municipal, Josep Lluís Santonja, s’ha pensat perquè qualsevol persona, independentment de la seua formació en noves tecnologies, puga fer ús del patrimoni històric virtual alcoià.

No obstant això, el projecte no acaba ací, l’objectiu és continuar digitalitzant els nombrosos i interessats documents històrics d’Alcoi.

Segons ha indicat l’alcalde, Alcoi ha sigut pioner en realitzar un treball de digitalització tan ambiciós com és el portal BIVIA, que obri la possibilitat a tot el món a consultar el patrimoni local.

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Raül Llopis, ha recalcat el valor del projecte dient que es tracta d’una nova demostració de la democratització de la cultura.

Font: Redacció./

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *