foradia subscriutegrat

Mediació entre l’alumnat al Pare Vitòria

• El Pare Vitòria prepara grups d'alumnes per actuar de mediadors en els conflictes entre adolescents del centre • La professora Mariola Miró conta l'experiència i participació anual en el encontre de mediadors que va tindre lloc a València • L'objectiu és que els conflictes no es resolguen sols per sanció

papallones_exposicions

Mariola Miró és professora d’història i geografia a l’IES Pare Vitòria i és una de les coordinadores del grup de convivència que es va crear al centre ara fa quatre anys.

La idea d’este grup  és la de que siguen els propis alumnes els que facen de mediadors amb els conflictes d’altres companys.

Mariola_Pare Vitoria_AlcoiMiró explica que “es tracta de donar-los un espai on els alumnes puguen parlar. El mediador el que propicia és que puguen parlar, que no s’interrompen entre ells, no es jutja, es deixa parlar per a que ells mateixos després puguen arribar a una solució o un acord que siga beneficiosa per a les dos parts. D’esta manera s’ajuda a resoldre els conflictes que hi ha entre els adolescents”.

Els alumnes, que es presenten de forma voluntària, reben una formació de dos o tres mesos en mediació per poder exercir esta llavor. Relacionat amb esta tasca, en València tots els anys es fa un encontre de mediadors i enguany el 21 de desembre i per tercer any consecutiu, el centre hi va participar.

La professora assegura que cada any es tracta d’una temàtica: “L’any anterior va ser sobre la dependència que tenen els adolescents a l’ús mòbil. Este any la temàtica era la violència masclista. Vàrem preparar abans el tema en l’aula passant uns vídeos en les hores de tutoria i a partir d’eixe vídeo els alumnes havien de reflexionar i extraure lemes que devien apuntar sobre unes papallones i que propiciaren la igualtat o evitaren la violència masclista”. L’objectiu de la iniciativa és que els conflictes no es resolguen sols per sanció.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *