lasarga subscriute elgrat

Festes de Moros i Cristians a Bocairent

• Bocairent celebra les seues festes patronals des del 16 de gener i fins el 10 de febrer • El dia més gran tindrà lloc el dia 6 de febrer quan es desenvoluparà l’Entrada de les Festes de Moros i Cristians de la localitat, proclamada d’interés turístic nacional • La resta de dies es realitzaran actes de tot tipus

CARTELL FESTES BOCAIRENTBocairent es troba en plena celebració de les seues festes patronals en honor a Sant Blai.

Demà 5 de febrer tindrà lloc l’acte de Les Caixes. A les 19:30h els sergents de cada filà i les seues caixes iniciaran la Retreta, que rememora la Proclamació de Sant Blai com a patró de Bocairent.

Però el dia gran arriba el dissabte 6 de febrer amb l’Entrada de Moros i Cristians de la localitat, que està proclamada d’interés turística nacional. A les 11:30h totes les bandes es reuniran a la Plaça on s’interpretarà l’Himne Nacional per a hissar les banderes oficials. A continuació s’iniciara la desfilada de les bandes pels carrers.

L’Entrada començarà a les 16:30h des del carrer València, a l’altura de l’església de la Santa Creu i finalitzarà a la Plaça de l’Ajuntament. En acabar els capitans realitzaran l’Ofrena a Sant Blai.

El diumenge 7 de febrer tindrà lloc la gran Diana, la Missa Solemne de Sant Blai, la desfilada del Piquete de la Filà Terç de Suavos i una Processó per part de totes les fiales acompanyats per les bandes de música.

El 8 de febrer a les 11:30h es realitzarà la batalla entre els bans cristià i moro i el 9 serà la missa d’acció de gràcies i el cant del Te Deum al temple parroquial. Per finalitzar les festes, el dimecres 10 de febrer hi haurà una Santa Missa en sufragi dels festers difunts.

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *