foradia subscriutegrat

Mari Ángeles Ferri desitja que tota la gent passe unes bones festes a Agres

• Mari Ángeles Ferri és la regidora de Cultura i Festes d’Agres des de l’any 2011. Per a ella exercir aquest càrrec resulta gratificant • Agres ha aconseguit que aquestes festes siguen catalogades com a Festes d’Interés Turístic Local, “un primer pas per a poder fer-les més grans i populars”.

Mari Ángeles Ferri és la regidora de Cultura i Festes d’Agres des de l’any 2011. Per a ella exercir aquest càrrec resulta gratificant perquè “estàs amb contacte amb els veïns i veïnes del poble i perquè poses en marxa projectes per a la gent del poble que tenen resultats puntuals”.

La seua manera d’entendre les festes del poble, i és des d’aquest punt de vista des del qual ha elaborat el programa d’actes d’enguany, és “des de la tolerància, la participació, la salut i l’harmonia, tot amb molta il·lusió”.

El resultat d’aquesta visió són unes festes pensades per a gaudir a tots els públics, amb una ampla diversitat de gustos i de sensibilitats. Amb actes religiosos, musicals, de teatre, d’activitats, tradicionals i novedosos. Tot un més sencer d’activitats (des del 4 d’agost fins al 4 de setembre).

Cal ressenyar que enguany Agres ha aconseguit que aquestes festes siguen catalogades com a Festes d’Interés Turístic Local, la qual cosa significa, per a Mari Ángeles, “un primer pas per a poder fer-les més grans i populars”.

Altre punt que aconsegueix donar més popularitat a les festes d’Agres és el fet de celebrar-les durant cap de setmana. L’any passat va ser el primer any, i segons la regidora “suposa que vinga més gent”.

Un dels dies més populars de les festes d’Agres és el Dia del Pastoret, quan es representa el miracle de la Mare de Déu, un esdeveniment de llarga tradició. Amb l’emotiva Ambaixada del Pastoret, la pujada al Santuari i trasllat de la Mare de Déu al poble i la Solemne Processó de la nit.

La regidora de Festes també convida a participar d’altre dia especialment emotiu per a Agres, el Dia de la Mare de Déu, amb els trasllat de la Mare de Déu al Santuari, la Cercavila, el Teatre Infantil, la Cavalcada de Disfresses i l’orquestra.

Cal afegir que enguany entren a formar part de la Cort d’Honor Lourdes Bernabeu Calatayud, i Valeria Martínez Vicedo, Reines infantils del 2017. Amb tot això, el desig de Mari Àngels és “que tot el món passe unes bones festes”.

Font: Rodrigo Paños./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *