foradia cdturisme

Dulce: “necessitem noves formes de fer política”

• En 'El Poble és Savi' volem que els alcoians del carrer facen política opinant i aportant la seua visió dels assumptes públics, anem allà... parlem amb Dulce

El preu del pa i de la llum, les hores que fas al treball, les prestacions dels aturats, els impostos, el nom del teu carrer, el col·legi dels xiquets, les cadenes de televisió que sintonitzes. Tot és política. Tot el que ens rodeja està determinat per les decisions que es prenen a les institucions públiques.

La política és de la gent. Però com no tots podem participar en totes les decisions públiques, elegim un partit polític que represente la nostra forma de pensar i la duga a terme a les institucions públiques. Per això és determinant que la gent que no participa directament a les institucions públiques es preocupe per la política, s’informe i opine sobre el que creu que deuen fer els seus representants i el que no.

Això volem en ‘El Poble és Savi’. Que els alcoians del carrer facen política opinant i aportant la seua visió dels assumptes públics.

el poble es sai dulce

Parlem amb Dulce./ lesmuntanyes.com

(PP i PSOE) han fet molt de mal. No han fet res bo”

Li preguntem a Dulce com veu des del seu punt de vista el panorama polític postelectoral. Ens respon que ella no està veient cap avanç polític, en el sentit que el de Rajoy, el de les retallades i l’austeritat, continua sent el partit més votat. Però encara no està clar qui va a governar. La qual cosa genera certa incertesa.

Entre tots es donen suport d’alguna forma, uns parlaran amb altres però no arribaran a acords, crec jo, opina Dulce. De manera que, si això ocorreguera, el més probable és que hauran de repetir-se les eleccions generals.

Tant uns com altres (PP i PSOE) han fet molt de mal. No han fet res bo. I els ciutadans estem molt cremats”. Però, segons diuen estem eixint de la crisi… “No m’ho crec. No n’hi ha treball, les hipoteques costen massa de pagar, hi ha desnonaments, pugen els preus de la llum, la gasolina, el menjar… puja tot menys els jornals; i al final a casa no hi ha més que deute”.

Jo el que vull és veure un canvi. Els de sempre ja sabem on ens han conduït. Ara necessitem noves formes de fer política. Creus que arribarem a veure aquest canvi, Dulce? “Jo crec que sí, sóc optimista i crec que hi ha possibilitats. Si tots posem de la nostra part s’aconseguirà”. I a més de votar, què podem fer els ciutadans per arribar a un canvi? “Jo el que faria és tancar tots els comerços i deixar de treballar. Fer una vaga general i asustar al govern. La gent no ho fa perquè té por de perdre el que té, però no s’adona que el govern està treballant per llevar-nos-ho tot; i que val la pena lluitar”.

 

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *