foradia subscriutegrat

Retiren l’antiga línia elèctrica en la Font Roja

Medi ambient gestiona la retirada d'una antiga línia elèctrica en la Font Roja • Es tracta d'una antiga línia, ja en desús, que passava pel "Barranc de l'Infern" • S'han aconseguit dos objectius: la millora paisatgística i l'eliminació d'un possible risc d'incendis

neteja electrida font roja

La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient ha gestionat l’eliminació d’una antiga línia elèctrica, ja en desús, que passava pel “Barranc de l’Infern” al Parc Natural de la Font Roja.

Per aconseguir l’eliminació de l’esmentada línia, que transcorria pel Parc Natural,  la Conselleria ha gestionat les corresponents autoritzacions i el control dels treballs amb l’empresa titular de la línia elèctrica, en aquest cas l’empresa Iberdrola, que ha col·laborat de manera definitiva per aconseguir el propòsit.

Mitjançant la retirada de la línia s’han aconseguit dos objectius molt importants, d’una banda la millora paisatgística d’una zona que acumula més de 40.000 visitants cada any, d’altra banda, s’ha eliminat un possible risc d’incendis pel tipus de material que albergaven els pals situats en l’esmentat barranc.

El desmantellament de la línia ha estat complicada a causa de l’orografia del terreny. Per possibilitar la seua eliminació, s’ha hagut de substituir el punt d’enllaç, on connectava amb una altra línia i en la part baixa del barranc, per modificar els seus punts de suport de tres a dos, a partir d’aquesta substitució el treball ha consistit a eliminar de forma gradual els pals que conformaven la línia elèctrica.

Cal esmentar que algun dels mastelers de fusta s’han deixat en el seu lloc per poder ser utilitzats com a recer de l’avifauna mitjançant la futura instal·lació de caixes niu.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *