Foradia elgrat

Experiments amb fogueres a El Salt

• Encara que les excavacions solen tindre lloc en estiu i Setmana Santa, els investigadors realitzen en estos moments uns experiments amb fogueres • L’objectiu és conèixer la transformació del sòl a partir de l’anàlisi de rèpliques de fogueres que feien els neandertals a l’abric • Necessitaven un registre d’hivern per les diferencies en la climatologia

el_salt_fogueres_experiments_alcoi

L’equip d’arqueòlegs procedents majoritàriament de la Universitat de La Laguna es troben durant una setmana a l’abric de El Salt aprofitant que en Canàries hi ha festa pels carnavals.

L’objectiu és realitzar un experiment en el que repliquen les fogueres que els neandertals feien fa 60.000 anys. En elles utilitzen el mateix tipus de combustible i proven diferents tipus d’opcions (tapar-les, fer-n’ he unes sobre altres, analitzar-les de seguida que es cremen, etc.). També es mesura la temperatura que alcança el sòl en distintes profunditats.

Amb açò estudien la transformació del sòl, de forma que poden conéixer millor quin tipus de clima hi havia quan els antics pobladors vivien ací.

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *