foradia subscriutegrat

Ovidi per Ovidi

Televisió de Catalunya presenta el programa especial “OVIDI PER OVIDI” en homenatge al cantautor i actor Ovidi Montllor, que s’emetrà el 10 març de 2015, a les 23:00 al 33, el mateix dia que es compleixen 20 anys de la seva mort • Televisió de Catalunya presentarà al seu Portal un web dedicada a Ovidi Montllor, que inclourà material complementari

esculturaovidi“OVIDI PER OVIDI” dóna la veu directament al mateix Ovidi Montllor. Jordi Lara i Ramon Millà s’han capbussat als arxius de Televisió de Catalunya i la Fonoteca de Catalunya Ràdio, on s’hi troben unes quatre hores d’entrevistes a l’artista, i han seleccionat les declaracions de l’Ovidi que ens condueixen en primera persona pel seu pensament artístic i el seu itinerari vital.

Són, doncs, les mateixes paraules de l’Ovidi, completades visualment amb fotografies i retalls de premsa de l’arxiu personal del cantautor, les que ens introdueixen a les tretze cançons o recitacions que l’artista alcoià va interpretar en diferents programes històrics de TVC i que també s’inclouen al documental. Un dels temes que podrem redescobrir és, per exemple, la versió de “Dos anònims”, que Ovidi Montllor va interpretar des de Pals, acompanyat de Toti Soler, en l’emissió inaugural de Televisió de Catalunya, el 10 de setembre de 1983.

Amb aquesta proposta singular, deixant de banda els testimonis de terceres persones i les valoracions de la posteritat per donar la paraula a l’Ovidi mateix, Televisió de Catalunya fa una aportació exclusiva a la memòria i a la vigència de l’obra de l’alcoià. Un artista incòmode que deia el que calia dir amb contundència i tendresa alhora.

En paral·lel a la producció d’aquest documental, Televisió de Catalunya presentarà al seu Portal un web dedicada a Ovidi Montllor, que inclourà material complementari. El web posa a disposició del públic el visionat del documental, a més d’altres continguts descartats al muntatge final. Un recorregut alternatiu per la vida d’Ovidi Montllor, amb fotografies, entrevistes, cançons i fragments tant de la seva faceta de cantant com la d’actor.  Alhora, hi haurà una finestra a les aportacions dels espectadors a través de twitter i es posarà a disposició del públic una selecció de cançons del cantautor d’Alcoi.

“De nano, la meva mare, quan em trobava malament, em feia una llimona escorreguda i no sé per què funcionava”. Aquesta confidència de l’Ovidi dóna peu a la proposta visual del programa. La llimona és el cítric de la seva terra, però és també l’àcid de la crítica social que impregna la seva obra. Llimones tallades, apilades, espremudes damunt la terra, són el leitmotiv de la careta i fil conductor visual del programa.

Font: Fàtima Casaldàliga, producció “Ovidi per Ovidi"./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *