foradia subscriutegrat

Gimcana juvenil per descobrir punts de la ciutat

• Sis centres educatius participen en l’Alcoianada 2016, una gimcana que vol donar a conèixer la ciutat als joves • Durant unes hores hauran de trobar punts de la ciutat utilitzant el transport públic i fer una fotografia que compartiran a Instagram • L’experiència està basada en Barcelona 2.0 i és la segona edició que se celebra en Alcoi

alcada16_alcoi

Un total de 322 alumnes de sis centres educatius de la ciutat participen en la segona edició de la gimcana Alcoianada 2016. Una activitat que pretén descobrir els punt més emblemàtics de la ciutat mitjançant l’ús de les noves tecnologies i el transport públic.

Durant unes hores els joves participants hauran de desplaçar-se en transport públic per a geolocalitzar alguns punts de la ciutat, a continuació fer una fotografia i pujar-la a l’Instagram. L’esdeveniment tindrà lloc demà 17 de febrer durant tot el matí.

Alumnes d’entre 14 a 17 anys s’agruparan en grups de 4 o 5 persones i rebran targetes amb pistes, dades i codi QR. La gimcana finalitzarà a les 13h en l’Àgora, on es repartiran els premis.

Es tracta d’una activitat amb un ample contingut educatiu, en la que es treballen moltes competències diferents. Per una banda, els joves utilitzaran les ja conegudes noves tecnologies, per tal de geolocalitzar el lloc i dissenyar una ruta. També utilitzaran el transport públic, ja que VectaliaSubús ha preparat unes targetes gratuïtes perquè els grups puguen viatjar tantes vegades com ho necessiten amb l’autobús urbà. Aprendran a treballar en equip, necessari per a completar la gimcana en el temps previst. I a més, coneixeran la ciutat.

L’experiència està basada en Barcelona 2.0, una iniciativa que va posar en marxa LaceNet i és la segona vegada que es realitza en Alcoi.

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *