foradia subscriutegrat

El Cicle d’Educació i Control Ambiental arriba al Pare Vitòria

l’IES Pare Vitòria enceta el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació i Control Ambiental • Un sector que està cobrant importància • probabilitats d’introducció al món laboral • El Batxillerat nocturn es pot compatibilitzar el treball i l’estudi

 

parevitoria11

Amb més de 85 anys al servici de l’educació de la societat alcoiana, per al nou curs l’IES Pare Vitòria amplia la seua oferta educativa encetant el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació i Control Ambiental. Els alumnes que vulguen formar-se com a professionals i obtindré el títol de Tècnic Superior en aquest sector, tenen fins al divendres 17 per fer la sol·licitud de la plaça.

 L’educació i el control ambiental és un sector que, per l’evolució de la tecnologia, la societat i el consum dels recursos naturals, està cobrant importància, dia a dia, tant en l’àmbit públic com en l’àmbit privat. La gestió dels residus que consumim, la qualitat de l’aigua, el control dels espais naturals, l’educació i sensibilització de la societat respecte al medi ambient i el control de qualitat ambiental de les empreses, són algunes de les ocupacions per a les quals aquest Cicle s’encarrega de formar professionals.

Els alumnes podran formar-se en un ofici que cada dia és més demandat per la realitat actual

Dos anys d’estudis que inclouen un projecte final i pràctiques en empreses, amb l’opció de realitzar un programa Erasmus en països europeus i combinar així la formació professional en el sector amb l’estudi d’un idioma i l’enriquiment de la vida personal.

Print

Amb la introducció d’aquest Cicle, la societat alcoiana adquireix una millora educativa i un avanç en l’adaptació professional als nous temps: els alumnes podran formar-se en un ofici que cada dia és més demandat per la realitat actual; i el nostre entorn natural i productiu podrà proveir-se de professionals capacitats per desenvolupar el treball en el sector.

En aquest context, les probabilitats d’introducció al món laboral, una vegada acabat el Cicle són molt elevades, tal com ens comenta Anna Gisbert, la Coordinadora Erasmus i Secretaria de l’IES Pare Vitòria, ja que el centre col·labora i manté una estreta relació amb empreses del sector.

És el mateix sistema que el Centre està realitzant des de fa anys amb els altres dos Cicles formatius que desenvolupa: un contacte directe amb empreses de l’entorn (de cosmètica, tèxtil, plàstic, alimentació…) que permet oferir als estudiants alts nivells d’ocupació en finalitzar els seus estudis.

Un contacte directe amb empreses que permet oferir als estudiants alts nivells d’ocupació

Així ocorre amb el Cicle de Grau Superior de Laboratori D’anàlisi i Control de Qualitat, titulació que genera la possibilitat de treballar com a Tècnic de control de qualitat, Analista de laboratori, Tècnic de productes de fabricació mecànica i materials de construcció…

També amb la titulació de Tècnic en Operacions de Laboratori, Grau Mitjà que forma professionals dels quals es nodreixen empreses i laboratoris de diferents sectors: indústria química, agroalimentària, farmacèutica, metal·lúrgica, tèxtil, àrees de magatzem, paper i cartó, laboratoris de diferents materials…

Cal afegir que l’accés als dos Graus superiors (Educació i Control Ambiental i Laboratori D’anàlisi i Control de Qualitat) és directe per tot qui haja superat el Batxillerat, un Segon Grau o tinga titulació universitària. I qui no posseïsca algun d’aquests requisits acadèmics i haja complit els 19 anys té ‘oportunitat de realitzar una prova d’accés.

Al Grau Mitjà de Tècnic en Operacions de Laboratori es pot accedir directament, si l’alumne compta amb el Graduat d’Educació Secundària o algun títol en Formació professional; i també, si no compleix amb aquests requisits, a través d’una prova d’accés.

parevitoria22

Per altra banda, altra oferta educativa característica de l’IES Pare Vitòria és el Batxillerat nocturn, amb el qual, per la seua flexibilitat, es pot compatibilitzar el treball i l’estudi. Altre avantatge d’aquest servei és que l’assignatura aprovada ja no s’ha de cursar novament, fet el qual permet traure la titulació a poc a poc.

En aquest punt, convé recordar que el Batxillerat diürn de L’IES Pare Vitòria obté la nota més alta en la Prova d’Accés a la Universitat de l’última dècada entre els 72 centres adscrits a la Universitat d’Alacant, segons les dades publicades per la Conselleria.

El Batxillerat nocturn, per la seua flexibilitat, permet compatibilitzar el treball i l’estudi

Però l’objectiu del Centre no és a soles facilitar la titulació corresponent als anys d’estudi, sinó proporcionar als alumnes formació, maduresa intel·lectual i humana, coneixements i habilitats socials que els permeten incorporar-se a la vida activa i el món laboral amb responsabilitat i competitivitat.

Per això els alumnes són preparats des de l’Educació Secundària Obligatòria a través de la qual se’ls transmet la cultura bàsica que els nostres avantpassats van acumular amb tant esforç i treball. Se’ls prepara perquè assumeixen les seues obligacions, gaudeixen dels seus drets com a ciutadans i puguen contribuir a construir una societat més justa.

A tot això, cal afegir les activitats d’enriquiment curricular i cultural que el Centre facilita als alumnes: Olimpíades de Geografia, Matemàtiques, Història, Economia i Llengües; Cicles de Teatre i Cinema per ampliar el Llatí i el Grec; les XIII hores esportives amb col·laboracions amb ONGs, intercanvis lingüístics, Unitats didàctiques, la publicació de la prestigiosa Revista Eines i monogràfics temàtics.

En definitiva, l’IES Pare Vitòria: una opció de construcció del futur a partir del present.

 

 

Font: Rodrigo./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *