foradia subscriutegrat

El manifest del 9 d’Octubre d’Alcoi, a càrrec de l’escriptora i periodista Anna Boluda

• Es lliuraran els premis 9 d’Octubre d'Alcoi al Centre Excursionista i a Sol Picó, guardonats elegits de manera consensuada a través del Consell de Cultura • "Per a mi, que he viscut molts anys no només lluny d’Alcoi sinó fora del País Valencià, suposa una gran ocasió per reflexionar sobre la nostra identitat", comenta l'autora

Com és tradició, Alcoi es disposa per a celebrar la festivitat del 9 d’Octubre, dia del País Valencià. L’alcoiana Anna Boluda serà l’encarregada de llegir el manifest en l’acte que tindrà lloc al Teatre Calderón.

Manifest que es llegirà abans de lliurar els premis 9 d’Octubre d’Alcoi al Centre Excursionista i a Sol Picó, guardonats que, enguany per primera vegada, van ser elegits de manera consensuada a través del Consell de Cultura.

L’autora del manifest, Anna Boluda (Alcoi, 1976), és escriptora i periodista. Ha desenvolupat la seua formació als Estats Units. Destaca l’interés que té per temes com els drets col·lectius de les dones, la infància o les persones LGTB. Els seus documentals ‘Queer Spawn‘ i ‘Homo Baby Boom’ han guanyat diversos premis internacionals.

En el camp literari, és autora de ‘Res a amagar’ i de ‘Les filles de l’anarquista’, obra de no ficció sobre les memòries de la família d’un anarquista de Sueca.

El regidor de Cultura comenta sobre Anna Boluda: “cosmopolita i oberta com els temes que li preocupen: les dones, la infància o l’homosexualitat, Anna Boluda serà la veu del que volem que siga la nostra ciutat: un territori orgullós de la seua llengua, història i cultura però alhora, integrador, progressista, obert al món i preocupat per tots aquells que encara han de seguir lluitant per la igualtat social”.

Boluda, per la seua part, ha destacat que aquest “és tot un honor, i també un gran repte. Per a mi, que he viscut molts anys no només lluny d’Alcoi sinó fora del País Valencià, suposa una gran ocasió per reflexionar sobre la nostra identitat com a valencianes i valencians, sobre la història i les tradicions que compartim i, sobretot, sobre el present que tenim i el futur que volem”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *