foradia subscriutegrat

La falta d’accessibilitat converteix Alcoi en una ciutat discapacitada

• Avanzar considera que els problemes d'accessibilitat generalitzats en tots els ambits de la ciutat i l'actitud passiva dels tecnics i polítics municipals converteixen Alcoi en una ciutat discapacitada

Microsoft Word - COMUNICAT AVANZAR SOBRE INFORME VAL DEF.docx

El col·lectiu Avanzar denuncia al govern municipal i a l’Ajuntament d’Alcoi, per desconsiderar i obstaculitzar les propostes de millora de l’accessibilitat que presenten els veïns i col·lectius afectats.

La gran quantitat de problemes d’accessibilitat existents en d’urbanisme, en tots els edificis públics, en el transport, en la comunicació, en els establiments comercials, així com l’actitud d’indiferència i desconsideració a les propostes dels col·lectius afectats per part dels responsables públics – tècnics i polítics –, justifiquen que Avançar considere Alcoi, com una ciutat discapacitada

De les actuacions del govern municipal i dels departaments tècnics corresponents, es dedueix un inexplicable interès a menysprear i posar traves a les propostes de millora o projectes que presenten els veïns o els col·lectius més afectats per la falta d’accessibilitat.

A títol d’exemple:

  • Març de 2014 – Petició per part d’Avançar, associacions veïnals i Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència, d’incorporar en el PGOU, l’estudi del Pla d’Accessibilitat de la ciutat. – SENSE RESPOSTA.
  • Setembre de 2014 – Proposta de col·laboració d’Avançar per actualitzar l’Ordenança d’Accessibilitat de la ciutat d’Alcoi de 1996. – SENSE RESPOSTA.
  • Març de 2015 – Informe dels tècnics municipals- aprovat en plenari- , sobre la il·legalitat de les obres municipals als carrers Cid, Pintor Cabrera i Perú. – SENSE RESPOSTA.
  • Juny de 2015 – Falta d’accessibilitat als centres educatius FPA Orosia Silvestre i Escola de Belles arts, on assisteixen més de 1500 alumnes. SENSE RESPOSTA.
  • Realització del Pla d’Accessibilitat aprovat als Pressupostos Participatius de 2014.

PARALITZAT DURANT DOS ANYS

  • Tractament antilliscant en les voreres de marbre del centre de la ciutat. Aprovat als Pressupostos Participatius de 2015. PARALITZAT
  •  Informe realitzat per Avançar, sobre la inaccessibilitat en els Serveis Socials del camí 40 i propostes de solució. SENSE RESPOSTA.
Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *