foradia cdturisme

 Sheila: “qui som per a impedir que un poble faça realitat els seus desitjos?”

• La postura de Sheila respecte al procés d’autodeterminació que està transitant el poble de Catalunya: “que facen el que vulguen. Qui som nosaltres per a impedir que un poble faça realitat els seus desitjos?”.

Catalunya celebra el seu referèndum (més del 75% de la seua població creu que s’ha de celebrar). El Govern central ho permet. Sedueix als catalans perquè continuen en Espanya: els reconeixerà com a identitat nacional i els cedirà les competències necessàries per a funcionar com a nació de la nació espanyola. Amb aquestes condicions, els catalans voten que volen continuar amb Espanya. Fi del problema català.

Haguera sigut aquesta una opció de gestió del conflicte català feliç. Però el Govern del PP ha optat per un altre tipus de gestió, una més impositiva: prohibició del referèndum (si la llei no ho permet, s’hauria de canviar), coerció a la població, censura cultural.

El PP ha regalat, una vegada més, i potser siga la definitiva, un seguit de raons als catalans per a desitjar separar-se d’Espanya.

Ara, Catalunya està espentant la història. No sabem molt bé cap a on. En principi cap a la creació d’una nova Constitució que, si es du a terme, trontollaria tot l’Estat espanyol. El seu impuls és el d’un poble que desitja exercir el dret, completament legítim, a decidir.

Si continua sense haver-hi diàleg, l’escenari es pot complicar. Ho veurem. Ho viurem.

Escoltem l’opinió al respecte d’algunes veïnes i veïns d’Alcoi al respecte

La postura de Sheila és tolerant respecte al procés d’autodeterminació que està transitant el poble de Catalunya “que facen el que vulguen. Qui som nosaltres per a impedir que un poble faça realitat els seus desitjos?”.

En aquest sentit, Sheila critica el tipus de gestió del conflicte que està realitzant el PP, segons la qual s’està prohibint l’acte del referèndum, judicialitzant el conflicte, així com censurant el seu material cultural i controlant els diners i els serveis policials: “és com els xiquets xicotets: si els prohibeixes algo, volen fer-ho”. Així assenyala Sheila que l’actuació del PP no fa més que agreujar una actitud que cada vegada es manifesta amb més decisió.

Des del seu punt de vista, està bé que el poble català intente dur a terme la seua autodeterminació: “si els ix bé serà bo per a tots i si els ix malament, potser puguen fer marxa enrere

Font: Rodrigo Paños./


Una resposta de  Sheila: “qui som per a impedir que un poble faça realitat els seus desitjos?”

  1. Juanma ha dit:

    Mi punto de vista es sencillo, es como independizarse, tu no te independizas en casa de tus padre, sino en otra casa sea en propiedad o alquilada. Pues esto es igual en su momenyo unas personas lucharon por conquistar unos territorios y que yo sepa cataluña es territorio español. ¿ porque tenemos que perder territorio?

    Ellos se quieren independizar pues ya estan tardando en buscar y conquistar un territorio porque ese es español. A mi me da igual que se vayan ( los que quieran ). Pero no me da igual perder tierra que esta cara y puede dar trabajo a mucha gente.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *