foradia subscriutegrat

El Jutjat es trasllada a la seu de la Mare de Déu

• La Conselleria de Justícia i l’Alcalde d’Alcoi acorden el trasllat del Jutjat que actualment se situa a la Plaça d’Al Azraq • La mesura és la solució a les greus deficiències i problemes de salubritat de l’actual seu • El canvi es realitzarà en 3 o 4 mesos per poder fer una petita remodelació necessària per al Registre Civil

Jutjats-Mare_Deu

La Consellera de Justícia, Gabriel Bravo, va presentar ahir l’acord amb l’Ajuntament d’Alcoi per posar solució al problema amb els Jutjats de la ciutat.

La seu judicial presentava greus deficiències i problemes de salubritat que calia resoldre i que la pròpia consellera va qualificar fa uns mesos de ‘prioritat’. Després d’estudiar el cas, i després d’11 anys amb el problema, s’ha decidit el Jutjat es trasllade a la seu de la Mare de Déu.

L’acord permet a més recuperar la inversió econòmica, segons ha explicat l’alcalde Toni Francés: “Tenim un any per tancar la negociació, en la que ja estem treballant, i si no arribem a un acord, a partir de l’any, Alcoi rebria un lloguer per la nova seu fins la solució definitiva. En l’acord queda, ben clar, que hi haurà compensació econòmica, tal i com sempre hem defensat”.

Francés s’ha mostrat content, ja que, segons afirma, gràcies a la consellera, s’ha donat una solució a la ciutat d’Alcoi en tan sols 6 mesos si no que a més s’ha aconseguit que no es pague el cost d’un jutjat que és competència de la Generalitat.

El canvi de seu es realitzarà en 3 o 4 mesos perquè es necessita fer una xicoteta remodelació per a poder adaptar-se a les necessitats del Registre Civil. L’edifici públic permetrà que Alcoi tinga un seu judicial digna i ajudarà a revitalitzar la zona del centre històric de la ciutat.

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *