foradia subscriutegrat

ACIF rep una subvenció per a un nou vehicle

La subvenció de l'Ajuntament té una quantia de 5.000 euros per a l'adquisició d’una furgoneta pick-up que permetrà el transport d’efectius i un dipòsit d’aigua en les intervencions.

acif

El Govern municipal va habilitar als Pressupostos de 2014 una partida pressupostària dotada amb 5.000 euros per a una subvenció destinada a l’Agrupació Contra Incendis Forestals d’Alcoi (ACIF) per a l’adquisició d’un vehicle tot terreny de suport a les tasques de prevenció i extinció d’incendis que aquesta entitat realitza, una suma que serà suficient per l’adquisició d’una furgoneta de tipus pick-up, amb cabina i espai per càrrega posterior, la qual permetrà el transport d’efectius i d’un dipòsit d’aigua per a tasques d’extinció que efectuen els membres d’ACIF.

Tal i com ha explicat el regidor de Seguretat Natxo Gómez, “els propis membres d’ACIF tenen vist un vehicle de segona mà d’aquestes característiques amb aquest preu. I gràcies, a més, als coneixements de mecànica dels seus membres, l’agrupació disposarà d’un vehicle en bones condicions per traslladar el dipòsit d’aigua i fins a cinc efectius en les seues intervencions per combatre els incendis forestals”.

L’Agrupació Contra Incendis Forestals d’Alcoi va ser creada l’any 1991 i porta, per tant, una trajectòria de 23 anys de cura i defensa del nostre entorn mediambiental. La seua important feina no se circumscriu únicament a la prevenció i extinció d’incendis forestals, un àmbit en el qual són tot un referent pel bon treball que desenvolupen els seus membres, sinó que també realitzen repoblacions, col·laboren amb diferents tasques de protecció civil, en la cerca de persones desaparegudes, o en l’evacuació i acompanyament de persones durant les nevades, a més de mantindre una estació meteorològica i un retén de vigilància al llarg de l’any a la seua seu de Trencacaps.

El regidor de Seguretat Natxo Gómez destaca “el fantàstic treball que porta a terme ACIF a través dels seus voluntaris en defensa del medi i en ajuda del conjunt de la ciutadania, una feina que mereix tot el suport de l’Administració i al qual volem contribuir des de l’Ajuntament en la mesura de les nostres possibilitats sempre des del més profund agraïment pels seus serveis i també des de l’admiració pel seu compromís amb la societat i el seu treball incansable”.

Mitjans i accions contra incendis

Aquesta col·laboració amb ACIF, que se suma a la subvenció anual de 7.000 euros que aporta l’Ajuntament a l’entitat, s’afegeix a les diferents accions que el Govern municipal alcoià ha desenvolupat en prevenció d’incendis forestals de cara a una campanya que pot resultar especialment dura degut a les baixes precipitacions enregistrades durant els darrers mesos, una gestió que per primera vegada s’ha concretat en l’elaboració i posada en marxa d’un Pla Local de Prevenció d’Incendis aprovat fa uns mesos al Ple municipal.

Des de la Regidoria de Medi Ambient enguany s’ha avançat el programa de voluntariat que es va encetar l’any passat, ampliant, a més del termini de vigilància i prevenció fins a dues setmanes, el nombre de participants que s’han adherit a les tasques, de forma que més de seixanta persones estan ja realitzant treballs de control a les nostres serres gràcies al programa.

També s’ha realitzat un important esforç en tasques de desbrossament i neteja de solars i terrenys municipals a tota la zona de l’explanada del ferrocarril, entre l’estació de Renfe i Batoi (al llarg de ‘la via’), solars que fiten amb sòl no urbanitzable i que poden posar en perill, per tant, la forest del Preventori-Mariola i també les zones habitades properes: Colònia d’Aviació, el Romeral, Caseta Català, Horta Major, Caseta Mascarelles i la zona del bulevard fins l’estació de tren i les seues immediacions. També s’han fet treballs a la zona del Barranc de Trencacaps, Batoi, a la Via Verda (entre Batoi i el Poliesportiu Francisco Laporta), i a Gormaget.

Aquestes feines d’eliminació de vegetació resseca es realitzen mitjançant empreses subcontractades i amb una brigada forestal composada pel capatàs de Medi Ambient i tres alumnes en pràctiques de l’Escola de Capatassos de La Malvesia de Llombai. I a banda, també s’ha col·laborat amb els propietaris de la urbanització Montesol aixa de prevenció d’incendis a l’interior de la urbanització. Aquesta actuació se suma a l’obertura d’una faixa auxiliar perimetral que fa alguns mesos van fer les Brigades Rurals d’Emergència en el vessant nord de la mateixa urbanització.

Aquest mateix dissabte, a més, Medi Ambient ha convocat un taller sobre autoprotecció i prevenció d’incendis forestals, adreçat als propietaris i veïns d’urbanitzacions de la ciutat.

Font: Ajuntament d'Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *