foradia subscriutegrat

Pedro Luis López: Capità Moro 2016 filà Domingo Miques

Pedro Luis López: Capità Moro 2016 filà Domingo Miques: "La família és molt important, comptes amb amics i la filà, però si la família no et recolza no pots estar ací”

Madrileny de naixement, Pedro Luis López González (Colmenar Viejo, Madrid, 1958) es va traslladar a Alcoi per motius laborals, al poc temps s’apuntà als Miqueros, i després de més de vint anys ací ja es sent com un alcoià més. Aquest any representa als seus com a Capità Moro 2016. Recolzat per la filà, la seua Penya Sagrantana i sobretot per la seua família espera amb moltes ganes unes festes carregades d’il·lusió i amb tot el respecte pel que signifiquen i per tot el treball i esforç que comporten.

Motius laborals portaren a Pedro Luis López González a traslladar-se a Alcoi l’any 1993. El quefer de la seua vida a la nostra ciutat el portà a conèixer el món de la festa i més concretament la Filà Miqueros de la mà d’un bon amic. La bona acollida d’aquest col·lectiu el va fer decidir-se, i sols dos anys després d’arribar a Alcoi ja s’havia apuntat als Miqueros, i formava part de la Penya Sagrantana d’aquesta filà. A la presentació de càrrecs del passat Mig Any fou presentat com un alcoià més, i després de més de vint anys així ho sent, i és que “sempre se li té un afecte especial pel lloc on un naix, Colmenar Viejo, però ara mateix Alcoi és la meua vida”.

foto capita moro 2016

La família és molt important, comptes amb amics i la filà, però si la família no et recolza no pots estar ací”

La gran noticia

En apuntar-se als Miqueros mai va pensar en que algun dia faria de Capità. Quan va arribar a Alcoi pràcticament no sabia ni el que significava, però amb el temps s’involucrà cada vegada més en la festa. Uns deu anys enrere, al si de la Penya Sagrantana, que just aquest any compleix 35 anys, es plantejà que algun dels seus membres fes de Capità i sonà el seu nom, i en principi acceptà, quedava encara molt temps, però “els amics, la pròpia filà i l’entorn son els que definitivament et porten a fer-te endavant, després tot ve rodat”.

Cavallers i favorita

L’entorn del Capità evidentment està format per la seua gent més propera, amics, companys i familiars. Per a Pedro Luis el paper de la seua família en aquesta capitania és “molt important, ja que comptes amb els amics i la filà, però si la família no et recolza no pots estar ací”, i en aquest cas el recolzen i amb molta il·lusió. La seua dona Reme, serà qui l’acompanye com a Favorita junt a la seua filla Alicia i Lucia, la nora, mentre que el seu fill Javier i el seu gendre Mauro faran de Cavallers. La figura del Rodella serà per al seu net major, Dani, mentre que Iker, també fill de Javier encara és massa petit, però també l’acompanyarà. I pel que fa als Cavallers, en aquest cas Jerifes, són pràcticament tots membres de la penya Sagrantana més algun familiar vingut de Colmenar i algun amic més aliè a la Filà.

El boato

Des del primer moment la Capitania es va pensar com de tota la Penya Sagrantana, on ell es feia endavant com a Capità, però és tot el grup qui organitza i treballa pel càrrec. Són també dos membres de la Penya els que han fet els dissenys, Miguel Angel Serra i José Luis Soler. Tot el boato ha estat ideat pel grup, i és aquest qui l’ha fet possible gracies al seu treball.

Actes

L’acte per venir que més il·lusió li fa al Capità és “evidentment l’Entrà,el primer que em ve al cap sóc jo i la meua família baixant per Sant Nicolau, i al dia dels Trons hi ha actes molt especials amb l’encaro i les ambaixades per la part de protagonisme que tens, però tot deu ser preciós”, mentre si parlem de por o més bé respecte “en realitat a tot, tens tanta por com il·lusió, ja que hi ha molta il·lusió i molt treball i responsabilitat per que tot isca bé”. I és que hi ha molt treball darrere d’un càrrec com aquest, molta feina i molt a fer durant tot l’any per part de tots. De fet aquesta capitania ha organitzat diversos actes culturals de teatre, música i dansa al llarg de l’any, perquè sempre han tingut present que un càrrec no es limita a la trilogia festera i a la filà.

heraldica miqueros 2016Heràldica

El blasó de la seua Capitania està compost per un motiu central, l’Ull de la Sagrantana, símbol de la Filà i de la Penya, la representació d’allò espiritual i sagrat. Aquest Ull diví està rodejat per una cúpula de mocàrabs nassarites que simbolitza el poder i el domini que és té sobre tothom. I tancant el cercle trobem dos Sagrantanes platejades que amb les cues abracen el nom del Capità en grafisme àrab, Pedro Luis, acompanyat del símbol familiar, la casaca blava.

Agraïments

Per al Capità “en la festa a vegades són més els preàmbuls que la pròpia festa, el preparar, organitzar, ajuntar-se… per això el gran treball també de la Penya i de tota la Filà” i és que Pedro Luis no té més que agraïments “a tota la Fila Miqueros, a la Penya Sagrantana i a tota la gent que ha treballat en aquesta Capitania, gràcies a ella és pot portar endavant”.

Font: Carles Bernácer./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *