foradia pressupostparticipatiualcoi

12.000 persones a les Trobades d’Escoles en Valencià de Muro

• 50 centres educatius de la comarca de l’Alcoià i el Comtat es donen cita en Muro • La Trobada d’Escoles busquen seguir reivindicant i defensant el valencià • La jornada va començar amb una globotada a la plaça del Magatzem

Els carrers de Muro es van omplir de gom a gom amb la presència de 12.000 persones, que van assistir a les Trobades d’Escoles en Valencià de Muro el passat dissabte.

32 pobles de la comarca de l’Alcoià i el Comtat, amb vora de 50 centres educatius, públics i concertats es van donar cita un any més per defensar i reivindicar el valencià.

El resultat ha sigut una jornada de convivència per celebrar la llengua que agermana els pobles valencians i reivindicar el seu ús social i educatiu. La jornada va començar de matí amb una globotada, a la plaça del Matzem, i va continuar amb un acte lúdic i reivindicatiu, una pintada artística de grafitis als barracons del col·legi El Bracal.

Durant la vesprada es van dur a terme els tallers escolars, diversos concerts de música en valencià pels carrers a càrrec de grups de la zona (ESIR, Burumballa, Tankats, El Veí de Dalt…), un concert de Dani Miquel, contacontes i el tradicional Correfocs.

La Coordinadora de l’Alcoià-Comtat pel Valencià fa quasi tres dècades que es dedica a enfortir el vincle social i afectiu amb la cultura i la llengua dels valencians, i a donar a conéixer el programa d’ensenyament en valencià, des de la primera Trobada d’Escoles en Valencià que tingué lloc a Beniarrés allà per l’any 1988.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *