foradia subscriutegrat

‘El Cant de les Arrels’ amb Pep Gimeno ‘el Botifarra’

El pròxim divendres 27 de febrer, a les 20h, es projectarà el documental “El cant de les arrels”, d'Albert Montóni amb la participació de Pep Gimeno “el Botifarra”; acte organitzat per la Coordinadora de l'Alcoià i el Comtat pel valencià.

cartellBotifarra

Es tracta d’un documental que conta la història dels cants tradicionals valencians i del màxim representant d’este gènere musical, fins al moment, Pep Gimeno ‘el Botifarra’ i explica qui és ell i com va començar amb el seu projecte musical tan important i necessari. Cal destacar la figura del cantaor de Xàtiva pel fet que, gràcies a ell, s’estan recuperant tot de cançons populars que gairebé havien desaparegut i ara, a sobre, esdevenen peces musicals importants i contemporànies fins i tot per als joves, cosa que sense la seua faena no haguera estat possible. D’altra banda, Albert Montón, és un director audiovisual que ha triat el gènere dels documentals com a mitjà d’expressió i n’ha dirigit alguns de ben coneguts com Del roig al blau, Ser Joan Fuster, etc.

És un documental que paga la pena vore’l, que mostra la realitat social musical actual i, a més, intenta fer notar la importància dels cants tradicionals i d’allò que sempre han contat els nostres majors i hem deixat de banda, com si no fóra res imporant i que Pep Gimeno ‘el Botifarra’ ens a vulgut retornar. És de ben segur que, la projecció en sí ja serà digna de vore, però si compta amb la presència del protagonista i del director, es fa més que interessant l’assistència a l’acte.

A l’acte, hi assistiran el protagonista i el director del documental i, a més a més, comentaran un poc com ha estat la realització d’este document audiovisual.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *