foradia subscriutegrat

Alcoi treballarà amb empreses d’energia verda i renovable

• L’Ajuntament d’Alcoi s’ha compromés, al fet que qualsevol consum energètic, la gestió haja provinga d’instal·lacions productores d’energia verda solar, eòlica, geotèrmica, biomassa, biogas o mareomotriu • Alcoi abandonarà el contracte amb les grans companyies elèctriques, Nexus, Gas Natural i Iberdrola

pleno ajuntament energia verda

Al saló de plens es va aprovar la resolució per la contractació d’energies netes./ lesmuntanyes.com

L’Ajuntament d’Alcoi ha emés una declaració institucional per canviar les empreses subministradores d’energia elèctrica dels espais públics de la ciutat. Amb aquesta declaració, sortida a partir de la moció de Guanyar Alcoi i en la que estan d’acord totes les forces polítiques, Alcoi se sumarà als municipis que treballen amb empreses d’energia verda i renovable, com són Ontinyent o La Vall d’Albaida.

Concretament l’Ajuntament d’Alcoi s’ha compromés al fet que “a l’hora de renovar els diferents contractes, tota l’energia consumida en l’enllumenat públic i/o en instal·lacions, edificis i dependències municipals, així com qualsevol consum energètic la gestió del qual haja de ser contractada per l’Ajuntament d’Alcoi, provinga d’instal·lacions productores d’energia verda (solar, eòlica, geotèrmica, biomassa, biogas o mareomotriu) certificada amb el segell de «Garantia d’origen»”.

No només s’estalviarà en les factures públiques, es fomentarà l’economia de proximitat i es donarà l’oportunitat a nous projectes amb possibilitat de crear nous llocs de treball, sinó que, a més, es fomentarà l’ús d’energies verds, netes i renovables.

Això implica que Alcoi abandonarà el contracte amb les grans companyies elèctriques, Nexus, Gas Natural i Iberdrola. Cal destacar que el fet de ser molt poquetes i molt grans les empreses energètiques que controlen, fins ara, tot el sector, els ha permet abusar econòmicament sobre els consumidors i la ciutadania.

Per fer-se una idea: durant el període de Gran Recessió econòmic que vivim des del 2008, les tres grans empreses (Iberdrola, Gas Natural i Endesa) han mantingut els seus beneficis per damunt dels 5.000 milions d’€. No obstant això, els preus elèctrics per als consumidors no han baixat; més aïna han pujat: entre 2008 i 2014 el preu de les llars espanyols s’ha encarit un 52%. Són aproximadament 5 milions de persones les que pateixen pobresa energètica: és a dir, les que no poden cobrir les seues necessitats elèctriques bàsiques.

Com diu la moció de Guanyar Alcoi: “Davant això, reivindiquem que s’ha d’acabar amb els abusos sobre les consumidores. Que les fonts d’energia del futur no deuen ser contaminants. I que d’aquesta manera, contribuirem a reduir la dependència energètica amb l’exterior”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *