Foradia parentesisajudalcoi

Jorge: “el paradigma és que tot el món esté tota la vida formant-se”

• Sondegem quines són les expectatives i preferències dels alcoians de cara a la formació d’un nou govern • Parlem amb Jorge també sobre la crisi humanitària dels refugiats europeus

Aquesta quinzena parlem amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre diversos temes d’interés actual públic. En qüestió política sondegem quines són les seues expectatives i preferències de cara a la formació d’un nou govern o d’unes noves eleccions. Parlem també sobre la crisi humanitària dels refugiats europeus: com està actuant Europa? Què hauria de fer-se al respecte?

Per altra banda, l’activitat econòmica i laboral ens afecta a totes les persones que componguem la societat. Per conéixer-la un poc millor, i des de diferents perspectives, preguntem als nostres entrevistats sobre les seues experiències i les seues expectatives.

Anem allà!

el poble es savi jorge

Jorge, que és professor d’informàtica de secundària, opina que “es formarà un govern de Ciudadanos i PSOE; Podemos a final s’abstindrà i els deixarà governar”. Ens comenta Jorge que, a més, és l’opció de govern que més li agradaria.

el paradigma és que tot el món esté tota la vida formant-se, i això es complicat”.

“El tema social hauria de ser el prioritari en un nou govern. I també una reforma educativa en la qual tots els partits es posen d’acord, encara que sóc conscient que és molt complicat. L’educació sempre depén de diferents factors, entre ells del fet que hi haja disponibilitat econòmica per poder invertir”.

Li preguntem a Jorge sobre com creu que afecta l’actual situació als nous estudiants, el fet de viure en un ambient de tanta incertesa econòmica, laboral i social: “ells han de remar molt més que el que feien els seus pares, han de treballar molt més perquè cada vegada hi ha més competència, el paradigma és que tot el món esté tota la vida formant-se, i això es complicat”.

Al nostre país no tenim els recursos necessaris per a dur a terme un model que conjugue l’educació permanent amb la conciliació familiar i l’economia, comenta Jorge, “és una qüestió de pagar més impostos per tal de garantir el servei públic o no pagar i prescindir d’ell. Cadascú té la seua opinió, jo no sabria per quina declinar-me”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *