foradia cdturisme

Baixa l’atur a Alcoi però augmenta la precarietat laboral

• Els aturats registrats a Alcoi són 6.281, havent descendit 138 des del mes passat, gràcies al canvi estacional • Anem dirigits cap a un model deteriore de la qualitat d'ocupació i de la qualitat de vida de la població espanyola.

inem_alcoi

El Sindicat d’Unió General de Treballadors, UGT, ha fet pública la seua anàlisi sobre l’ocupació en el mes d’abril. Segons afirma l’organització, els aturats registrats a Alcoi són 6.281, havent descendit 138 des del mes passat gràcies al canvi estacional.

No obstant açò, en aquest estudi no es quantifiquen les persones aturades que, per diferents motius, no es registren en el SERVEF, així com tampoc les que abandonen la localitat.

En qualsevol cas, i malgrat el descens assenyalat, UGT afirma que “sense les polítiques econòmiques i d’ocupació adequades, anem dirigits cap a un model deteriore de la qualitat d’ocupació (poc qualificat, amb baixes remuneracions i sense estabilitat) i de la qualitat de vida de la població espanyola”.

Els motius són varis: altes xifres de temporalitat estructural, ocupació d’escassa qualitat, baixes remuneracions, atur de llarga durada, augment de llars amb tots els seus membres en atur i sense ingressos.

En aquest sentit, UGT assenyala, d’una banda, la necessitat d’estendre la protecció per desocupació per a les persones més vulnerables davant la situació de crisi estructural del món laboral; i, per un altre, la urgència de canviar de polítiques econòmiques i d’ocupació que ens han portat a aquesta situació.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *