foradia aproop

Marta: “Si l’Ajuntament ajudara les iniciatives culturals ens aniria millor”

• Conèixer als nostres veïns i veïnes, xarrar amb ells, descobrir les seues històries, les seues queixes, les seues alegries, les seues reivindicacions • Es tracta de subratllar l’estat de les coses per a millorar-les, engrandir i enfortir l’esfera pública

És un autèntic plaer poder dur a terme aquesta secció periodística. Conèixer als nostres veïns i veïnes, xarrar amb ells, descobrir les seues històries, les seues queixes, les seues alegries, les seues reivindicacions, les seues activitats, les seues experiències. La seua percepció del món en el qual vivim i dels temes d’actualitat.

Al cap i a la fi es tracta de fer debat públic, de parlar dels temes que a tots ens concerneixen, subratllar l’estat de les coses per a millorar-les, engrandir i enfortir l’esfera pública. Perquè com defenia el filòsof Jürgen Habermas, la qualitat d’una societat i de la democràcia és directament proporcional a la riquesa de l’esfera pública d’una societat.

Per això volem agrair a tota la gent que ha col·laborat en ‘El poble és savi’, que col·labora i que col·laborarà en un futur.

Marta el poble es savi

Alcoi és molt ric en activitats culturals”

Marta és puericultura de professió. Ens comenta que a nivell nacional, considera que el panorama polític està “fatal. Si no s’aclareixen entre ells, com va a dirigir un país?”. En qualsevol cas, Marta no voldria governant al PP. I tampoc a Podemos. Prefereix “una coalició de la resta de partits”.

Quan li preguntem per la seua opinió sobre política local ens remet al seu article ‘políticamente correcto’, publicat en Tipografialamoderna. En ell parla sobre el menfotisme, que és bassa en la filosofia del passotisme i el conformisme. “Jo crec que les persones que tenen notorietat (escriptors, artistes…) haurien de donar més la cara perquè la resta els seguim”. Posa el cas de El Langui, que va fer un acte reivindicatiu (paralitzar els autobusos públics) i la gent es va sumar fins que es va aconseguir l’objectiu (adaptar els autobusos a les persones amb diversitat funcional).

 Marta pertany a un grup de teatre amateur. No tenen local d’assaig. Denúncia que, encara que l’Ajuntament té molts locals per oferir, no els facilita cap per poder treballar. Han d’assajar en espais amb males condicions. Critica que els polítics (concretament els de cultura, Paco Agulló en l’anterior legislatura i Raül Llopis a l’actualitat) es fan la foto i presumeixen que Alcoi és molt ric en activitats culturals, però no les potencien des de les institucions públiques.

Actors alcoians hi ha per tot arreu: en sèries, en les televisions nacionals, en teatre, Sol Picó, Mónica Gomis… Si l’Ajuntament ajudara les iniciatives culturals ens aniria millor. Però avui dia són persones particulars les úniques que estan col·laborant. És de pena”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *