foradia subscriutegrat

Video reportatge sobre destrosses ambientals

La Carrasca-Ecologistes en Acció en les jornades sobre "Destrosses ambientals i polítiques de fets consumats • Vídeo on trobareu un breu reportatge (no arriba als 8 minuts) del que van ser les jornades i la conclusió • La Carrasca: "el projecte de La Española en la partida de la Canal; cal evitar aquest ATEmptat ambiental irreparable"

Els ecologistes no volen que es repetisca a la Canal el que ha passat amb la Rosaleda i Serelles. Per aixó ens recorden que el novembre passat van tindre lloc a Alcoi unes “Jornades sobre destrosses ambientals i polítiques de fets consumats”, organitzades per la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció.

serellesLa Colla Ecologista han montat un vídeo on  trobareu un breu reportatge (no arriba als 8 minuts) del que van ser les jornades i la conclusió principal que van traure: “no ens podem permetre una nova destrossa com la que suposaria el projecte de La Española en la partida de la Canal; cal evitar aquest ATEmptat ambiental irreparable i, almenys en aquesta ocasió, impedir les polítiques de fets consumats” assenyalen des de la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció.

El col·lectiu ecologista considera que pot ser una bona oportunitat per a entendre com afecta aquesta normativa ambiental europea al conjunt protegit format per les serres de Mariola i del Carrascal de la Font Roja, on la empresa La Española pretén construir un polígon industrial que La Carrasca-Ecologistes en Acció qualifica d’il·legal, raó per la qual “la impugnarà en els tribunals”.

Aquestes actuacions fallides la podem trobar, sense anar més lluny, a Alcoi. És el cas de la urbanització de Serelles, que a més d’haver fet fallida econòmica ha sigut declarada parcialment il·legal, la qual cosa obliga a dur a terme una costosa remodelació per tal de recuperar els barrancs i les vies pecuàries que travessen aquest espai. Els ecologistes veuen aquesta remodelació com a una oportunitat per a plantejar la possible desurbanització de bona part dels terrenys transformats.

A prop tenim exemples: la destrucció de la zona verda de la Rosaleda; la urbanització de Serelles, que ni tan sols va respectar les condicions de la declaració d’impacte ambiental; o la línia elèctrica d’alta tensió que travessa la serra del Cabeçó d’Or, construïda en 2010-2011 i posteriorment declarada il·legal.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *