foradia subscriutegrat

Professionals alcoians fomenten l’ensenyament en valencià

• L'ensenyament en valencià és l'únic que assegura el domini equilibrat de les dues llengües cooficials • Els estudiants escolaritzats en valencià tenen uns resultats acadèmics molt considerables.

La Coordinadora pel Valencià anima a matricular als alumnes del curs 2016-2017 en els centres educatius que integren el Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià, PPEV.

Segons la Coordinadora, l’ensenyament en valencià “és l’únic que assegura el domini equilibrat de les dues llengües cooficials i facilita l’aprenentatge de més llengües. És el programa òptim, ara com ara, per als nostres estudiants, avalat per totes les universitats valencianes des de les unitats per l’Educació Multilingüe”.

Diferents professionals d’Alcoi exposen els motius pels quals cal fomentar l’ensenyament en valencià.

Llúcia Martí, professora de la Universitat d’Alacant, afirma que “és un fet destacat que els estudiants que arriben a la Universitat escolaritzats en valencià tenen un rendiment acadèmic i uns resultats molt considerables”.

“Conec xiquets que estudien en castellà”, comenta l’enginyer informàtic Jordi Vicedo, “i els costa expressar-se en valencià. En canvi els que estudien en valencià dominen perfectament les dues llengües”.

Per la seua part, l’ambientòleg Carles Molina sosté que “el valencià és una llengua tan útil com qualsevol altra llengua del món, i, a banda, és la nostra. Per tant, per què no?”

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *