foradia barnasants

Èxit de la III Trobada de Contacontes a Penàguila 

• La III Trobada de Contacontes de Penàguila va reunir a més de 300 persones • Van participar alguns dels millors narradors valencians • Dissabte els actes es traslladen a Castalla.

trobades-penaguila

La III Trobada de Contacontes de Penàguila va reunir a més de 300 persones, en homenatge a Enric Valor. L’acte va desbordar totes les previsions i consolida la Trobada de Penàguila com un referent de la narració oral del País Valencià.

Francesc Gisbert, conductor de l’acte, va explicar que la Trobada naix com un homenatge anual a Enric Valor, molt vinculat a Penàguila, símbol de la riquesa i vitalitat de la nostra cultura. Els centenars d’assistents, molts xiquets, van gaudir d’una ruta de contacontes que va recórrer la vila, des de la plaça de l’Arbre fins a la plaça de Sant Ramon, passant pel mític llavador.

Durant la jornada, organitzada per la Coordinadora pel Valencià (Escola Valenciana), van participar alguns dels millors narradors valencians. La majoria són, a més de narradors orals i rondallaires, escriptors de reconegut prestigi, raó per la qual Penàguila va acollir una autèntica concentració de professionals de la literatura infantil i juvenil.

Convocats per l’escriptor Francesc Gisbert, responsable del projecte “Viatjant i llegint: rutes literàries i de contacontes”, van acudir els escriptors Carles Cano i Enric Lluch, dos dels autors més prolífics i venuts de la literatura actual; Anna Ballester, Almudena Francés i Llorenç Giménez, experts en animació lectora i dramatització; els també escriptors Jordi Raül Verdú, Miquel Puig i Fina Girbés; els músics Dani Miquel i Josep Alcover, que van interpretar la cançó “Estimem Enric Valor”; el professor Joan Borja de la Universitat d’Alacant; l’actriu Rosanna Espinós i Sílvia Colomer, de la Caixa Màgica.

Dissabte 28, els actes d’homenatge a Enric Valor es traslladen a Castalla, per reivindicar la rehabilitació de la casa natal de l’escriptor i la transformació en una casa museu.

 

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *