foradia subscriutegrat

Primera edició del Concurs Juvenil de Relats Breus de la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat

El certamen compta amb la col·laboració de Fundació Mutua Levante i de la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià. Es podran enviar els relats fins al dia 20 de Juny

La Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat, juntament amb la col·laboració de la Fundació Mutua Levante i la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià, han organitzat el I Concurs Juvenil de Relats Breus de l’Alcoià i El Comtat.

Segons ha explicat Iván Jover, gerent responsable del Departament de Joventut de la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat, la iniciativa naix de la necessitat de potenciar la creativitat de les persones joves i les aficions vinculades amb la cultura com la literatura, i a més promovent l’ús del valencià.

Xavier Cortés, de l’Àrea de Cultura de la Fundació Mutua Levante, ha volgut destacar la “importància de l’impuls d’iniciatives que contribuïsquen a la promoció de la cultura”.

Per la seua part, Ester Vizcarra, periodista i membre de la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià ha dit que està satisfeta per “la creació d’aquest certamen, que promocionarà la llengua valenciana i, a més, potenciarà l’escriptura i l’amor al llenguatge per part de les persones més joves”.

Es poden presentar joves entre els 12 i els 30 anys que residisquen a les comarques de l’Alcoià i El Comtat amb treballs originals, inèdits i que no hagen estat premiats en altres certàmens literaris, amb una extensió màxima de tres pàgines. L’objectiu del concurs és contribuir al foment de l’ús del Valencià i fomentar l’expressió artística dels joves a les comarques.

La temàtica i el gènere són lliures, únicament es requereix que hi haja alguna vinculació amb els pobles de les comarques.

Les candidatures es presentaran al correu electrònic joventut@mancomunitat.org adjuntant la peça literària i el formulari d’inscripció que hi ha a les bases del concurs.

El jurat estarà format per Sílvia Colomer, narradora oral i membre de la Comissió de Lletres del Consell de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, i de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i El Comtat, Carlos Gran, escriptor i membre de la Comissió de Lletres del Consell de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Esteve, filòleg, escriptor i assessor lingüístic, i Pep Jordà, membre de la Fundació Mutua Levante.

Els premis es dividiran en dos categories, de 12 a 16 anys i de 17 a 30 anys, i cadascuna d’elles tindrà un primer i un segon premi amb diferents dotacions econòmiques.

En aquest enllaç estan totes les bases del concurs.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *