Foradia ajualcoitel

Manolo: “Espanya no és un país pobre, està mal administrat”

Quasi un any des de les eleccions municipals i autonòmiques com interpreten a situació. Si troben que cal més contundència per part dels polítics. Quines són les seues expectatives de futur. Si tenen esperança perquè les coses milloren. Parlem amb Manolo

Quasi un any des de les eleccions municipals i autonòmiques. Temps suficient per a valorar si hi ha hagut canvis a millor i si s’estan treballant mesures que milloren la nostra societat; o si, per contra, s’han continuat gestionant les institucions públiques amb la mateixa actitud i les mateixes pràctiques que provoquen malestar social i desafecció política en la ciutadania.

Anem a xarrar sobre això amb els veïns i veïnes del carrer d’Alcoi. Els preguntarem si ells perceben canvis (siguen a millor o a pitjor) tant a nivell local com autonòmic. Com interpreten a situació. Si troben que cal més contundència per part dels polítics. Quines són les seues expectatives de futur. Si tenen esperança perquè les coses milloren. Anem allà!

el poble es savi manolo

Ha canviat alguna cosa des de l’any passat, però més que canviar, ens comenta Manolo, “hi ha hagut gests: s’ha eliminat el copagament, s’han impulsat algunes ajudes socials… Però el problema és que tal com estan les arques i el deute que tenim no es pot fer molt. La gent no ha assumit encara que estem en una economia fallida. O fem un replantejament dràstic en la recaptació de diners, o el que fem serà aplicar mesures que ens alleujaran però que no solucionaran res”.

La catàstrofe econòmica podria haver-se evitat si la gent fóra conscient, opina Manolo:si seguim votant una i una altra vegada a gent que ha delinquit, ha robat i ha malversat, no ens podem queixar”.

Perillen les pensions del futur, Manolo?Si no es replanteja una altra forma de recaptar, no és que perillen, és que no hi haurà. Els jóvens tindran pensions si volen, llevat que els convencen que no poden tindre pensions”.

Respecte a Alcoi, ha canviat alguna cosa des de les eleccions municipals del 2015?Jo veig pocs canvis. Influeix el fet que comentàvem, l’economia del país està fallida. Dins d’açò, Alcoi se salva un poc, perquè el deute que té no és tan elevat com altres municipis”.

Cal tindre en compte, comenta Manolo, que Espanya no és un país pobre, està mal administrat. Té la meitat d’inspectors d’hisenda de la mitja europea, cal més control i regulació del capital. La gent hi hauria d’implicar-se més en la política. Hem de fer un país del qual ens sentim orgullosos: tenim bon clima, bon paisatge, gent oberta, falten bons gestors”.

Font: Redacció./


artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *