foradia subscriutegrat

Col·legi Miguel Hernández: “Estem aprenent TICs per implantar l’ús de tauletes”

Mª Teresa Seguí, directora del Col·legi Miguel Hernández parla en la següent entrevista dels objectius del centre de cara al pròxim curs i de com entenen que deu ser l’educació dels alumnes.

miguelhernandealcoi

Eduquem en valors i respectem i atenem les diferències i  dificultats  de l’alumnat, formant-se continuament i adaptant-se, així, a les necessitats de l’escola actual.

– Com ha de ser l’educació dels xiquets?

L’educació ha de ser oberta i  participativa amb l’objectiu de formar persones preparades i qualificades per a la vida adulta.

– Com l’apliqueu al vostre centre?

Eduquem en valors i respectem i atenem les diferències i  dificultats  de l’alumnat, formant-se continuament i adaptant-se, així, a les necessitats de l’escola actual.

-Quins són els objectius de cara al pròxim curs? Hi ha cap novetat?

Continuar amb la mateixa metodologia de treball i seguir amb la implantació del nostre programa plurilingüe (PPEV) basat en  dues assignatures en castellà, dues en anglés i la resta en valencià. Aquest curs tot el Claustre de mestres està formant-se en recursos TIC, amb la intenció d’implantar l’ús de les tauletes.

– Aposteu per les noves tecnologies? Són un problema o una solució?

És clar que apostem plenament per les tecnologies com a recurs imprescindible. Comptem amb dues aules d’Informàtica (Infantil i Primària) i utilitzem Pissares Digitals Interactives i/o Projectors en totes les aules amb connexió a Internet. La nostra intenció és començar a utilitzar les tauletes per al proper curs com un instrument més de treball, no com un substitut dels llibres de text.

-Què opineu sobre la recent polèmica entre escola pública i concertada?

L’Escola Concertada sorgeix, en principi, com a subsidiària de la Pública, però a la nostra localitat es dóna una situació excepcional amb 10 Centres Educatius Concertats i 4 Públics. Després de quatre anys de fortes retallades en la Pública la polèmica ha sorgit quan la Conselleria d’Educació ha intentat reduir unitats concertades.

-Com podria resoldre’s?

A les Memòries de Final de Curs any rere any exposem les nostres necessitats i propostes de millora tant a la Conselleria d’Educació com a l’Ajuntament, i no sempre estem recolzats en la mesura en què ens agradaria.

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *