foradia subscriutegrat

Col·legi José Arnauda: “La novetat és l’Aprenentatge Basat en Projectes”

L’equip directiu del Col·legi José Arnauda respon en la següent entrevista sobre com creuen que deu ser l’educació i com l’apliquen des de la filosofia del centre. També plantegen solucions davant la polèmica.

arnaudaalcoi

al optimitzar els recursos per tal que el sistema educatiu de la nostra comunitat, en aquest cas, siga sostenible.

– Com ha de ser l’educació dels xiquets?

Sabem que una de les principals tasques d’un col·legi és preparar els alumnes per enfrontar-se amb garanties als reptes que els planteja la societat actual. Però en el nostre cas volem, sobre tot, donar-li la importància que es mereix la formació com a persones, amb valors, compromesos i responsables del seu aprenentatge, persones autònomes, conscients de la seua dignitat i capaços d’actuar com a ciutadans responsables. I posem molt d’interès en que estiguen lo suficientment preparats com per a continuar amb aquesta formació al llarg de la seua vida.

-Com l’apliqueu al vostre centre?

Fonamentalment, establint una relació molt propera amb cadascun dels nostres alumnes i les seves famílies. La funció de l’escola ja no és transmetre coneixements, com ocorria als segles anteriors. Ara som responsables d’acompanyar  l’alumnat en aquest apassionant procés que és el creixement i la formació com a persones. El nostre estil educatiu té una inspiració cristiana d’accents i matisos «Povedanos» amb l’evangeli com a primera referència. Apliquem una metodologia en l’aula que parteix d’un model comprensiu d’escola.

-Quins són els objectius de cara al pròxim curs? Hi ha cap novetat?

A banda de les novetats legislatives que, suposem, s’implantaran el curs vinent… Aquest estiu oferim una escola d’estiu pròpia. Per altra banda, el claustre sencer es troba en un procés de formació de cara a una renovació metodològica. Aquest curs estem participant tots en una acció formativa sobre ‘Aprenentatge Basat en Projectes’ i en tots els nivells s’ha implantat una experiència innovadora.

-Què opineu sobre la recent polèmica entre escola pública i concertada?

És una polèmica que ens agradaria que no existira, en absolut, perquè pensem que no beneficia ningú. Tots dos models d’escola són complementaris i necessaris, donen resposta a diferents sectors socials i, a més, garanteixen un dret constitucional, com és el dret de les famílies a triar l’educació que volen per als seus fills. La nostra postura és d’unir, no de separar.

-Com podria resoldre’s?

Cal optimitzar els recursos per tal que el sistema educatiu de la nostra comunitat, en aquest cas, siga sostenible. El que demanem és que les decisions es prenguen seguint un mateix criteri per a tots, sense afavorir uns en perjudici dels altres.  D’esta manera possiblement s’alleujaria aquest clima de crispació que es viu actualment.

Font: Mireia Pascual./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *