Toni González: “per minvar el fracàs escolar, cal augmentar els pressupostos”
• Toni González, Director de l’IES Pare Vitòria, ha sigut recentment anomenat president de la Federació d’Associacions de Directius de Centres Educatius Públics de la Comunitat Valenciana (ADIESPV) • González assenyala la necessitat de disminuir de la ràtio de les classes, el laïcisme com a principi educatiu bàsic dels centres públics, més docents per als centres, atenció individualitzada dels alumnes...
Toni González, Director de l’IES Pare Vitòria, ha sigut recentment anomenat president de la Federació d’Associacions de Directors de Centres Educatius Públics de la Comunitat Valenciana (ADIESPV), un espai que serveix perquè els centres educatius compartisquen experiències, coneixement, organització i solucions educatives: “quan ens reunim els diferents directores i directors t’adones que compartim les mateixes inquietuds que es poden plantejar solucions comunes a tots, sempre adaptant a la realitat concreta de cada centre.
Recentment Toni ha participat al XXXV Congrés Nacional de FEDADi, on li han convidat a formar part de la junta directiva. El president honorari de FEDADi, José Antonio Martínez, va estar en les Corts Generals de Madrid explicant les conclusions educatives de l’entitat, i la institució pública ha manifestat que les vol tindre en compte per a realitzar un pacte educatiu.
Entre elles consten crítiques i millores a la LOMQE: la necessitat de disminuir de la ràtio de les classes, el laïcisme com a principi educatiu bàsic dels centres públics, més docents per als centres, atenció individualitzada dels alumnes…
L’objectiu últim és combatre el fracàs escolar, que enguany se situa sobre el 19’5% de mitjana, dos punts menys que fa un parell d’anys.
FEDADi està elaborant el Projecte d’Acció de millora de cada centre, el diagnòstic que realitza és que “no podem donar respostes a tots els problemes i incidències que té l’alumnat perquè no tenim recursos suficients, recursos econòmics i humans. La crisi econòmica ens ha deixat uns pressupostos escassos, si tinguérem més, podríem lluitar amb més força contra el fracàs escolar”.
En aquest punt cal assenyalar que en Espanya la inversió en educació és d’un 3% del PIB mentre en Finlàndia, per exemple, és d’un 7%.
En Les Corts Generals es va plantejar un debat que no tenia sentit, ens comenta González, que era augmentar el pressupost d’educació d’un 3’5 a un 3’7 d’ací al 2025, “una xifra clarament insuficient. Si volem minvar el fracàs escolar, hem de tindre clar un augment dels pressupostos educatius”.
Comenta i participa-hi