foradia subscriutegrat

Vicent Marzà lliura a Juan Margallo el premi COFAE a la Mostra

• El Premi COFAE és un reconeixement estatal a una personalitat reconeguda • El gran protagonista de l’acte ha estat l’actor guardonat, Juan Margallo • Marzà ha destacat la millora de les relacions entre el govern valencià i el teatre i així ho ha demostrat amb l’assistència

L’Àgora Escènica de la Mostra de Teatre d’Alcoi ha acollit l’acte de lliurament de la primera edició del Premi COFAE a Juan Margallo, entregat pel Conseller de Cultura, Vicent Marzà. El Premi COFAE és un reconeixement estatal a una personalitat reconeguda, que arriba de la mà d’aquesta coordinadora de la qual és co-fundadora i membre activa la Mostra de Teatre d’Alcoi.

El gran protagonista de l’acte ha estat l’actor guardonat, Juan Margallo, que ha protagonitzat el moment més emotiu amb el seu discurs, en el qual ha agraït a tot el món del teatre i les arts escèniques, així com també al públic el seu reconeixement.

26mostra teatre vcent marza

Juan Margallo, actor, director i autor teatral amb gran influència en la creació recent i que ha desenvolupat una extensa carrera teatral que comprén més de 20 obres. El jurat ha destacat la seua extensa trajectòria professional i el compromís artístic, social i empresarial de qui és probablement el màxim exponent del Teatre Independent en Espanya.

Marzà ha destacat la millora de les relacions entre el govern valencià i el teatre i així ho ha demostrat amb l’assistència a la Fira Escènica més important del territori valencià.

Vicent Marzà ha fet referència a la participació del govern valencià en la Mostra i ha explicat que en les properes edicions el departament de Cultura augmentarà la dotació econòmica que dedicarà a la Fira Escènica alcoiana. “Felicitem la Mostra de Teatre d’Alcoi per mantindre viva la flama de la nostra cultura i farem tot el possible perquè aquest referent es mantinga i augmente el seu impacte”, ha explicat Marzà.

Juan Margallo (Càceres,1940), és actor, director i autor teatral amb gran influència en la creació recent en el nostre país, que ha desenvolupat una extensa carrera teatral que compren de més de trenta obres. Considerat per alguns especialistes com José Monleón com un dels eixos vertebrals del teatre independent a Espanya, ha sigut reconegut ja com a altres premis com en dues ocasions el premi Màx a Millor Actor i la seua companyia (Uróc teatre) va ser guardonada en 2010 amb la Medalla d’Or en les Belles Arts. Ha treballat amb els principals directors i actors del nostre país, i va engegar grups com Buho i el Gall; a més de crear en 1968 el grup teatral Tábano, un referent del teatre independent. En1985 crea la seua pròpia companyia, Uróc Teatre, juntament amb la seua companya Petra Martínez.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *