foradia subscriutegrat

Alcoi participarà, junt amb Madrid i Barcelona, al concurs EUROPAN 

• El repte urbanístic de la nostra ciutat serà la creació d’un edifici • La plaça d’Al-Azraq està considerada un dels nodes del projecte d’Alcoidemà.

Barcelona, Palma, Madrid, La Bazana (Badajoz), Santander i Alcoi són els municipis que presentaran un projecte per a l’EUROPAN: el concurs europeu on joves arquitectes menors de 40 anys presenten solucions a reptes urbanístics ubicats en diferents països de tot el continent.

El repte urbanístic de la nostra ciutat serà la creació d’un edifici multimixte a la zona actual de les aules verdes, dins del buit urbà de la Plaça Al Azraq.

La Direcció General d’habitatge de la Generalitat Valenciana col·labora conjuntament amb l’Ajuntament d’Alcoi en la presentació d’aquest emplaçament.

El regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent, Manolo Gomicia, valora L’EUROPAN com a una oportunitat de donar-se a conéixer i situar-se entre les principals capitals europees amb un projecte urbanístic amb resultat concret.

A més a més, un projecte que, opina Gomicia, “entra dins de la nostra estratègia de reinventar la ciutat des de tres buits urbans importants: Al-Azraq, Rodes i Ceres”.

Cal afegir que la plaça d’Al-Azraq està considerada un dels nodes del projecte d’Alcoidemà, que l’Ajuntament té per a renovar urbanísticament la ciutat, i que compren, a més d’aquesta àrea, la illa de Rodes i la zona de Ceres.

Aquests tres punts destaquen per apostar pel desenvolupament, la innovació i la investigació i per recuperar grans espais oblidats durant molt de temps.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *