lasarga ajualcoitel

Mauro, Jorge i Vicent: “no cal llevar recursos a la concertada”

• Parlem amb els veïns i veïnes d’Alcoi • Educació púbica i concertada • A més d'això, parlem sobre l’actualitat política • Avant amb Mauro, Jorge i Vicent

Hem sabut per la Conselleria d’Educació que per al pròxim curs La Conselleria d’Educació ha anunciat que el CEIP El Romeral i el CEIP Miguel Hernández comptaran amb una línia d’infantil més en el curs 2016-2017, les que van ser suprimides per al curs 2015-2016.

Per altra banda la possible eliminació de dues unitats de dos centres escolars concertats. Per aquest motiu recentment es va celebrar una manifestació a la qual van assistir centenars de persones de tot el País Valencià en contra de la decisió de Conselleria i a favor del dret a decidir el tipus d’educació dels xiquets. Volem comentar aquest fet amb els veïns i veïnes d’Alcoi.

A més d’això, aprofitem per a preguntar-los sobre l’actualitat política. Avant.

xics

En la pública els alumnes són més independents

Mauro, Jorge i Vicent són tres estudiants de primer curs de doble grau d’Administració i Direcció d’Empreses i Enginyeria Informàtica. Valoren molt el servei que la Universitat Politècnica de València està proporcionant-los: “les classes són molt personalitzades, hi ha classes en les quals som tres o quatre alumnes, és com si foren classes particulars”.

Les seues expectatives professionals són de treballar ací, ja no a Alcoi, on saben que les possibilitats seran molt baixes, sinó a Espanya. “Emprendre, si cal anar-se’n fora d’Espanya també, però emprenent”.

¿Quines condicions haurien de canviar al nostre país perquè els jóvens preparats no tingueren la necessitat d’emigrar a altres països? “Que pujara la qualitat de vida. Als països nòrdics, per exemple, els treballadors cobren jornals elevats, paguen també impostos elevats i reben serveis de qualitat. La qualitat de vida és millor”.

En principi no sabien res de la decisió de Conselleria d’Educació segons la qual, per al pròxim curs es tancaran dues línies d’infantil de col·legis concertats alcoians i es tornaran a obrir dues línies d’escoles públiques. Abans de donar la seua opinió al respecte, volen saber el motiu d’aquest canvi: la reducció d’alumnes d’infantil i el foment de l’escola pública.

No ho veig bé, si volen millorar l’escola pública no cal que lleven recursos de la concertada. Els tres, Mauro, Jorge i Vicent, han sigut formats en escoles concertades alcoianes. Entre els avantatges que ells han experimentat de l’escola concertada, “els professors estan més damunt de tu, donen més suport personalitzat. En la pública els alumnes són més independents”.

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *