foradia cdturisme

Artur: “el franquisme va castrar el pensament crític”

El bipartidisme ha arribat al seu fi • Les opinions i visions polítiques són moltes i molt variades entre la ciutadania • Coneguem les de Artur.

Vivim moments polítics interessants. El bipartidisme, sistema polític característic de quaranta anys de democràcia espanyola, ha arribat al seu fi. Les opcions polítiques s’han ampliat. Això comporta, d’alguna manera, ampliar també el bagatge polític dels ciutadans, els quals, si volem votar amb criteri, hem de conéixer les seues propostes, simpaties, organitzacions i idearis.

Les opinions i visions polítiques són moltes i molt variades entre la ciutadania. Avui coneixem les de quatre veïns i veïnes més d’Alcoi. Ens comenten, a grans trets, com interpreten el panorama polític i ens transmeten les seues preferències i antipaties: coneguem les de Artur

elpobleessavi artur

Podemos ha aconseguit ressuscitar l’esquerra, perquè el PSOE havia fet un gir al centredreta”

En una paraula, la situació actual està podrida. Per totes les circumstàncies que estem patim, anem arrere. Els treballadors estem patint polítiques injustes des de fa anys”. I part de la responsabilitat d’aquest fet, ans comenta Artur, “és aquest partit abominable que es diu Partit Popular, que no és més que l’herència del franquisme. Se’ls ompli la boca de justícia i democràcia. La justícia haguera sigut jutjar en la Transició les responsabilitats del feixisme. En tota Europa es va fer, menys a Espanya”.

Perquè encara són els més votats?Estem en un país amb molta incultura, jo crec que es deu a una castració del pensament crític que es va fer en el franquisme, només que bous, futbol i anar a missa”.

Tot es deu a la corrupció, continua Artur, “que ens situa en altes xifres d’atur, de carència de sanitat de xiquets estudiant en barracons, de pujada d’impostos. Quan parlen de l’estat de benestar, és del benestar d’ells”.

Artur pensa que els nous partits, Podemos i Ciudadanos, han renovat un poc la situació política: “Podemos ha aconseguit ressuscitar l’esquerra, perquè el PSOE havia fet un gir al centredreta; i la dreta, a l’extrema dreta. Aquests partits són la regeneració del món polític: Ciudadanos, que és una dreta més blaneta que el PP; i Podemos, més radical al principi i moderat ara”.

Artur troba a faltar la radicalitat de l’inici de Podemos:ara es diuen socialdemòcrates, a mi em dóna igual com es vulguen anomenar, però jo demane en un partit coherència, justícia i equitat”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *