lasarga ajualcoipresuparticipa

Mor l’alcoià Octavio Jordà Laliga històric militant socialista

El PSOE d'Alcoi perd al seu militant més antic, Octavio Jordá Laliga empressonat per les seues idees durant la dictadura • Era el militant en actiu més antic del partit i dimarts passat va assistir a la inauguració de la nova seu del PSOE a Alcoi

Octavio JordáL’agrupació socialista alcoiana està de dol per la gran pèrdua d’un històric del partit a Alcoi, Octavio Jordá Laliga. L’alcoià va pertànyer a l’agrupació clandestina d’Alacant i va ser detingut i condemnat pel Règim Franquista per propaganda il·legal. Militant en actiu més antic del partit i dimarts passat va assistir a la inauguració de la nova seu del PSOE a Alcoi. A més, va estar compromés amb la Llei de la Memòria Històrica.

Octavio Jordá Laliga vinculat al partit socialista des de la seua joventut. Va pertànyer a l’agrupació socialista clandestina d’Alacant i va haver d’estar en la presó per les seues idees polítiques. Detingut al febrer de 1967, Octavio Jordá Laliga va ser condemnat a dos anys de presó i una multa de 20.000 pessetes pel delicte, segons el franquisme, de propaganda il·legal. Amnistia Internacional es feia ressò de la seua situació en el seu butlletí del maig del 1967 i anunciava que enviaven un representant legal al procés del Tribunal d’Ordre Públic.

Sense deixar de ser militant socialista, sempre ha estat vinculat al partit de manera participativa i, en els últims anys, va impulsar i va treballar perquè el Consell de Majors, dins del partit local, fóra escoltat, reconegut i aportara idees per a millorar l’agrupació i la ciutat. Octavio va participar en la llista electoral socialista a l’alcaldia d’Alcoi del 2011 tancant la mateixa, amb el número 25.

Antonio Francés, secretari general del PSOE alcoià, ha expressat les seues condolences: Octavio Jordá Laliga era un gran exemple per a tots, defensor de la llibertat, la igualtat i la justícia social, estarà sempre en la nostra memòria com un ciutadà compromés però, sobretot, com un gran socialista”.

El líder dels socialistes alcoians també afegia: “Lamentem la pèrdua de Octavio, un històric del socialisme alcoià. Era un home de principis, fidel a les seues idees i molt participatiu. Sempre estava disposat a ajudar i ser útil en qualsevol aspecte que des del partit se li requerira i, en els últims anys, va treballar intensament des del grup de majors del partit. Aquest dimarts va estar amb nosaltres inaugurant la seu i ahir ens assabentem de la seua pèrdua, ha sigut una notícia molt trista per a la seua família però també per a tots els socialistes”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *