foradia mediambient

Màrius Ivorra: “Alcoi no pot continuar perdent el temps”

• "Ja duem vora 3 anys de retard i aquest PGOU és un document necessari per a poder tindré un projecte de ciutat" • "La manca de l’actualització d’aquest catàleg està afavorint que als últims anys estiguen desapareixent edificis com recentment el numere 14 del carrer Vistabella


Compromís demana al Govern d’Alcoi celeritat a l’hora de treballar el Pla General d’Orientació Urbana, PGOU: “el termini està dilatant-se molt, ja duem vora 3 anys de retard i aquest PGOU és un document necessari per a poder tindré un projecte de ciutat, més encara quan estem plantejant-se actuacions tan importants per a la ciutat com és Rodes“.

Des de Compromís pensen que es deuria començar a treballar en el Pla d’Ordenació Detallada, document que entre altres coses incorpora la llista actualitzada d’edificis i elements protegits de la nostra ciutat.

“La manca de l’actualització d’aquest catàleg està afavorint que als últims anys estiguen desapareixent edificis com recentment el numere 14 del carrer Vistabella (antic pub Fachada)”, edifici del conegut arquitecte Timoteo Briet de 1919, enderrocat fa una setmana. També s’ha perdut “la façana de la farmàcia Amoròs al carrer Sant Llorenç”.

Per això, “instem al govern a treballar aquest document per permetre a la nostra ciutat modernitzar-se i avançar per poder recuperar tots aquests anys perduts i sense girar l’esquena a la nostra història i patrimoni“.

Màrius Ivorra ha anunciat la seua intenció de demanar al Govern de Toni Francés començar a treballar amb tots els partits polítics el pla Detallat de PGOU a l’espera de contestació de conselleria sobre el PGE.

Cal recordar que el Pla General va passar a desdoblegar-se en un Plànol General Estructural, que haurà d’aprovar la Generalitat Valenciana (a l’espera de contestació actualment), i un Pla d’Ordenació Detallada, que s’aprova en l’Ajuntament.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *