foradia barnasants

Oscar: “ ens falta molta educació i molta cultura política”

Resultats electorals prou pareguts als de desembre de 2015, però amb diferències • Eixim al carrer a escoltar la valoració dels nostres veïns i veïnes • Parlem amb Oscar.

Segona volta de les eleccions generals. Resultats prou pareguts als de desembre de 2015. Però amb diferències: el PP es consolida com el partit més votat, guanyant 14 escons respecte a desembre. El PSOE baixa cinc escons i es manté segona força política amb 85. Unidos Podemos, en coalició amb Esquerra Unida, perd pel camí quasi un milió de vots i es queda amb 71 diputats. I cauen 8 diputats de Cuidadanos, deixant la seua representació amb 32.

Eixim al carrer a escoltar la valoració que realitzen al respecte els nostres veïns i veïnes. Estaran contents amb els resultats? Quins els haguera agradat? Quines són les seues expectatives de futur? Parlem amb Oscar.

01foto

Al final ha triomfat el fet de ser més conservadors”

Oscar afirma que no valora el resultat electoral ni bé ni mal: “Al final ha triomfat el fet de ser més conservadors. El que passa és que estem veient el que ha passat amb Anglaterra i al final la postura conservadora no és a millor per al futur d’un país. Quan pacten ja veurem si ix alguna cosa decent o no”.

Des del seu punt de vista “el pacte normal ha de ser el dels partits més votats, que és el que fa que generalment es parle de la política d’un país. Si juntes a sectors específics segurament no tindràs representada a la globalitat d’un país. Jo pense que encara que siguen PP, PSOE i algun mes, haurien de pactar, que són els que van a representar a la majoria de la població”.

Amb la pluralitat de partits electes i el repartiment de vots, Oscar creu que cal buscar els consensos i deixar a banda les diferències: “el que cal fer és llevar-se els principis bàsics de ‘Rajoy no, Pedro Sánchez no, Pablo Iglesias no’ i buscar els consensos. Tothom ha de baixar-se un poquet els pantalons”.

Oscar no ha votat al PP, però considera que ha de “respectar a la gent que sí que l’ha votat. I no puc oblidar que el PP representa a la majoria d’aquest país. No puc fer un govern que no represente a la gran majoria del país. Jo he votat a Ciudadanos. Volia un partit que estiguera disposat a parlar, a fer un canvi, a netejar la corrupció. Tenia l’esperança que amb un partit nou alguna cosa canviara. En Espanya hem demostrat que ens falta molta educació i molta cultura i no estem preparats per a un canvi”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *