foradia subscriutegrat

Nous descobriments arqueològics en el Castellar

Coneixement de la primera ocupació que en època medieval va tindre aquesta fortificació • Restes de les cases on va habitar una comunitat de camperols musulmans fa mil anys

investigacions castellar

Quinze estudiants i arqueòlegs han portat a terme durant les últimes dues setmanes una investigació arqueològica en la zona del Castellar. L’excavació permetrà aprofundir en el coneixement de la primera ocupació que en època medieval va tindre aquesta fortificació situada en un punt estratègic que domina tota la Foia d’Alcoi.

Es tracta, sense dubte, del castell islàmic que controlava el distrit d’Alquy, les muralles del qual –d’un metre de grossor– s’han localitzat en el vessant sud-est, i sobre les què es disposen les restes de les cases on va habitar una comunitat de camperols musulmans fa mil anys (segles X i XI). A la zona alta de la muntanya, al costat de l’accés nord del jaciment, un altre sondeig practicat ha localitzat un aljub construït en maçoneria i amb capes de lluït de morter de calç, la fondària del qual supera els 3,5 metres.

Fins a la data, es desconeixia l’existència d’aquesta tercera cisterna en el Castellar, que s’ha trobat totalment reblida de pedres i terres. A partir de la pròxima setmana es procedirà a netejar i restaurar els materials arqueològics recuperats en aquesta excavació –majoritàriament fragments de ceràmica–, i a processar la informació d’aquesta investigació.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *