foradia subscriutegrat

Rachid: “està en marxa un procés de canvi cultural”

• El poble és savi: valoració dels resutats electorals • Com cada quinzena, volem fer ressò de l’opinió pública dels alcoians i alcoianes del carrer • La seua experiència vital, les seues propostes de millora, les seues esperances i pors... Parlem amb Rachid

Cada persona és un món i té el seu sistema de creences i costums privades. A més a més, formem part i contribuïm a conformar l’opinió pública. És a dir, tenim una opinió sobre les coses que ens afecten a tots. El que quotidianament anomenem política, malgrat que de tant en tant aquest concepte es confonga amb els partits polítics i els polítics.

Com cada quinzena, volem fer ressò de l’opinió pública dels alcoians i alcoianes del carrer. La seua experiència vital, les seues propostes de millora, les seues esperances i pors. I, per descomptat, la seua valoració sobre dels resultats electorals del 26 de juny.

rachid el pobleeessavi

És a dir, la crida als immigrants no va ser una qüestió de consciència ni valors, sinó recaptatòria, era un negoci”.

Rachid és immigrant de Marroc, viu a Espanya des de l’any 2000 i se sent completament integrat. En l’actualitat està desenvolupant diversos projectes, entre ells, un de teatre. Ja ens informarà al respecte.

En el moment que va vindre a Espanya, ens comenta, estava governant el PP. I va fer una crida a la immigració: ‘papers per a tots’. Hi havia treball. Però van guanyar molts diners amb tots els immigrants, perquè hem de pagar una tassa i la seguretat social”.

Per guanyar la nacionalitat espanyola, els immigrants ha de passar dos exàmens, un és sobre l’idioma i l’altre és sociocultural: És lògic, però han de pagar 370 €. Són molts diners. És a dir, la crida als immigrants no va ser una qüestió de consciència ni valors, sinó recaptatòria, era un negoci. ¿On estan tots eixos diners? I, a més, després l’immigrant no té dret a res. Zapatero va fer el mateix: una crida als immigrants, però ho va fer amb fins electoralistes”.

Rachid opina que “la majoria de marroquins que viuen ací se senten com en sa casa. No obstant això, li comentem que el racisme, la xenofòbia i el racisme està aflorant en Europa: “és una reacció a la mala gestió dels governs, al balafiament dels diners, a la baixada del nivell de vida, dels salaris… Si d’amunt venen immigrants buscant treball… En aquest sentit els polítics haurien de fer entendre a la gent que els immigrants no són responsables de la situació”.

Rachid no s’esperava els resultats electorals que hem tingut. Segons opina, sí que hi ha una alternativa de direcció del país, però la gent té por i no s’atreveix. “Però jo confie que està en marxa un procés de canvi cultural”.

Font: Rodrigo Paños./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *