foradia subscriutegrat

Jornada de portes obertes a les excavacions arqueològiques del Salt

• Una activitat que forma part de la convocatòria del cicle “10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic” • Proper diumenge 31 de juliol. Durant el matí hi haurà tres torns de visita a partir de les 10 h, a les 11,30 i 12,30 h; per la vesprada a les 17’30 i 19 h.

portes oberteselsalt2016Els  investigadors de la Universidad de La Laguna convoquen aquest any una nova jornada de portes obertes i visites a les excavacions arqueològiques del jaciment paleolític del Salt.

El proper diumenge 31 de juliol, la jornada s’iniciarà amb l’excursió al Salt que eixirà des del Camp del Collao a les 9.30 hores, amb una primera visita guiada per als participants de la caminada; durant el matí hi haurà tres torns de visita a partir de les 10 h, a les 11,30 i 12,30 h; per la vesprada a les 17’30 i 19 h. Es formaran grups per a xiquets i per a adults, i les explicacions informaran sobre els mètodes d’anàlisi que utilitzen els arqueòlegs a les seues investigacions als jaciments.

Una activitat que forma part de la convocatòria del cicle “10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic”, que organitza l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi juntament amb el Museu Arqueològic Camil Visedo Moltó i el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics.

Segons els propis investigadors canaris, el Salt és un dels jaciments arqueològics més importants d’Europa Occidental per a l’estudi de l’època dels Neandertals (Paleolígic mitjà) i, sobretot, per indagar en la fase final de l’existència d’aquests grups humans abocats a la desaparició. Aquest significatiu enclavament prehistòric ha estat objecte d’un dilatat procés d’investigació multidisciplinar que va començar l’any 1986 i continua a l’actualitat dirigit per la professora de la Universidad de La Laguna Bertila Galván i també per Cristo Hernández.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *