foradia subscriutegrat

Bocairent presenta un nou estudi sobre els ibers de Mariola

• Un llibre per ajudar a entendre les societats del passat a través de les restes materials que van crear i emprar • Els ibers destaquen pel patrimoni arqueològic llegat en “poblats que coronen cims amb runes imponents i vistes excepcionals, coves amb aspecte espectacular, indrets de naturalesa evocadora”

Bocairent presenta el seté volum de la col·lecció ‘Estudis locals’, editat per l’Ajuntament de Bocairent, i publicat amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i del Museu Arqueològic Municipal Vicent Casanova.

El seu títol és: Els ibers a Mariola. Una passejada arqueològica per les muntanyes de la Contestània (ss. VIII-I a.n.e), un llibre d’arqueologia per ajudar a entendre les societats del passat a través de les restes materials que van crear i emprar.

La publicació serà presentada aquest divendres, 23 de novembre, a les 20.15 h en la sala Joan de Joanes. Serà amb la presència de l’autor, Ignasi Grau, professor de la Universitat d’Alacant que actualment estudia les societats ibèrica i romana en l’àrea oriental de la península Ibèrica i que destaca per les seues investigacions arqueològiques de la lloma de Galbis, on va ser trobat el lleó de Bocairent, o el cabeçó de Mariola.

Al llarg de 92 pàgines, Grau recorre des de l’Edat de Ferro fins a la conquesta de la Mariola per part dels romans amb una anàlisi minuciosa dels ibers. Els ibers destaquen pel patrimoni arqueològic llegat en “poblats que coronen cims amb runes imponents i vistes excepcionals, coves amb aspecte espectacular, indrets de naturalesa evocadora”. La seua cultura conforma un fragment fonamental de “la identitat mil·lenària de Mariola”, que queda reflectit en aquest seté volum.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *