foradia cdturisme

Amazon repta al comerç tradicional

Mirada al món per Ester Jordà

magatzem amazon1Amazon acaba de llançar un servici que pot donar un colp mortal al comerç tradicional com ho havíem conegut fins ara. Amazon Prime Now oferix una llista de la compra de més de 18.000 referències incloent tot tipus de menjar tant preparat com productes frescos i congelats que poden arribar al client en només 1 hora (o 2 hores amb el servicis gratuït)

El servici només funciona en grans ciutats d’EE.UU i alguna europea com París i ha sigut precisament ací on Amazon ha trobat la seua principal opositora, l’alcaldesa Anne Hidalgo protesta pel que considera una manera d’incrementar els nivells de contaminació en la ciutat, així com per l’impacte que el servici podria tindre sobre el comerç local i sobre la diversitat de l’economia parisenca, a més de per haver sigut avisats del llançament del servici per la companyia amb tan sols uns pocs dies d’antelació.

 els ciutadans ens trobem cada dia més temptats a no eixir de casa. Inclús el metge pot atendre’t a través de la tablet!!!”

Efectivament, els ciutadans ens trobem cada dia més temptats a no eixir de casa. Inclús el metge pot atendre’t a través de la tablet!!! I eixa tendència va augmentant de forma exponencial any rere any. La logística és el negoci del segle, el transport més ràpid, eficaç i eficient és la màxima de moltes empreses que han passat d’uns pocs treballadors a duplicar el seu número. És cert que internet destruïx llocs de treball, però també els crea.

La corporació municipal parisenca es queixa d’Amazon no sols perquè els turistes deixarem de veure les típiques i encantadores botigues de comestibles sinó perquè amb la desaparició del comerç tradicional els Ajuntaments recaptaran menys impostos. Adéu a l’amable xarrada amb la fruitera, adéu als breus somriures amb la caixera… La realitat s’està transformant, parlem amb la família pel Facebook, ens informem per Twitter o lliguem per MyAffaire.

Però si els ajuntaments ja estan crispats i estudiant maneres de defendre’s d’esta agressió que els restarà ingressos (com crear ara alguna ecotaxa per transitar pels carrers repartint) la veritat és que el comerç tradicional ha de prendre’s seriosament esta tendència que encara que llunyana geogràficament no tardarà a arribar a tot el món occidental.

I que fem? Quina és l’actitud adequada davant d’este nou repte? La negació no ens portarà a cap costat i la seua prohibició només farà que debilitar-nos i adormir-nos perquè el progrés és imparable i més tard o més prompte eixa realitat virtual s’imposarà. Millor serà respirar fons i preparar-nos per al contraatac. Caldrà començar a entendre que el nostre negoci, una botiga física, sempre haurà de tindre una part virtual. Igual que els botiguers de tota la vida canvien l’aparador caldrà fer el mateix en la nostra web o aplicació mòbil.

Avant, no ens van a demanar permís per a acabar amb el xicotet empresari, siguem aigua, com va dir Bruce Lee.

Font: Ester Jordà./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *