Foradia ajualcoitel

Agres canvia les dates de festes a cap de setmana

Els veïns d'Agres van celebrar l’any passat una consulta popular en la qual van votar sobre el canvi de les dates de les festes patronals al cap de setmana. 28 d'agost La Vinguda, 3, 4 i 5 de setembre, Festes • El dissabte 3 de setembre serà el dia gran de les festes d’Agres.

mare de deu agres

El trasllat dels festejos a Agres, als dies 3, 4 i 5 de setembre, al dissabte i al diumenge, per a afavorir una major assistència de visitants així com d’habitants del municipi que resideixen fora, va ser una iniciativa que va sorgir a partir de les nombroses peticions que va rebre l’Ajuntament per part d’entitats i associacions.

Les votacions es van dur a terme en la Casa Consistorial i la participació va ser considerable des de primera hora del matí. Finalment el resultat del procés va ser favorable al canvi per 247 vots a favor del total de 347 sufragis emesos i després de ser ratificada aquesta decisió pel plenari de l’Ajuntament,  

‘’les festes d’Agres en honor a la Mare de Déu del Castell seran en 2016 durant el cap de setmana”, afirma Josep Manel Francés, alcalde d’Agres.

Recordar que en la consulta van poder participar els majors d’edat empadronats en el municipi, els que pertanyen a col·lectius locals i tots aquells que paguen algun tipus d’impost en la població.

Amb tot des de la Junta de Festes s’informa que el proper 28 d’agost serà el Dia de la Vinguda, amb la tradicional pujada al Santuari per fer l’ofrena de flors, el 2 de setembre serà el Dia del Farolet amb el pasacarrer acompanyat dels cabots i les dansaes, amb la llum dels farolets fets amb meló pels xiquets i xiquetes.

Cal recordar que el dia del Pastoret, normalment realitzat el dia 7, aquest any es trasllada al dia 3 de setembre.

El dissabte 3 de setembre serà el dia gran de les festes d’Agres ja que serà el Dia del Pastoret amb la emotiva Ambaixada del Pastoret i per la nit la solemne processó, dos actes que concentren nombrosa assistència de persones de poblacions i comarques veïnes. El diumenge 4 serà el Dia de la Mare de Déu amb la pujada de nou al Santuari i el canvi de capità de la Filà dels Pastorets. El dilluns 5 serà el Dia d’Acció de Gràcies.

Els diumenges del mes de setembre després de festes seguiran combregant nombrosos peregrins en les tradicionals romeries a la Mare de Déu d’Agres.

Font: Redacció./


ajuntalcoi

ajualcoiturisme

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *