Foradia ajualcoitel

Ajudes fiscals a les famílies d’Agres amb xiquets matriculats

Ajudes per incentivar la matrícula a l’escola i evitar el tancament d’unitats • Conciliació de la vida familiar• Incentius per a arrendaments de cases • subvenció material escolar i matriculació • Retorn de l’Impost de Vehicles...

teix-agres

L’ajuntament d’Agres ha aprovat tota una sèrie d’ajudes o incentius fiscals per a les famílies del poble que tenen xiquets matriculats al CP El Teix a petició de l’AMPA i veient la tendència regressiva demogràfica del municipi.

Una sèrie d’ajudes fiscals per incentivar la matrícula a l’escola i evitar el tancament d’unitats. L’ajuntament va oferir fer un estudi d’aquestes mesures i el passat 23 de juny van ser aprovades en ple municipal.

L’Associació AMPA del CP El teix veu aquests incentius com un instrument molt potent per redreçar la situació actual del poble i de l’escola. La Comunitat Educativa Agresana continua pensant i desenvolupant altres instruments que permeten omplir les aules de la seua escola amb unes ràtios molt baixes i una atenció individualitzada. L’escola rural, assenyalen, a diferència d’altres tipus d’escola té característiques que són desconegudes per una gran part de la població tant del poble com de la comarca.

Algunes de les mesures aprovades són les següents:

Taller de conciliació de la vida familiar i laboral: Els xiquets disposen d’una persona que està amb ells durant el temps que hi ha des que acaben l’escola de mati fins que la comencen per la vesprada. D’aquesta manera l’alumnat pot dinar en l’escola.

L’ajuntament subvenciona el material escolar i l’AMPA assumeix la quota anual a les noves matriculacions.

Retorn de l’IBI de la vivenda habitual de la família. Un 30% per tindre un xiquet matriculat, un 50% per tenir 2 xiquets/es matriculats i un 100% d’ajuda si hi ha 3 fills o més matriculats.

Retorn del 100% de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) d’un vehicle familiar.

Incentius per a arrendaments de cases, tant als propoetaris (Retorn/Ajuda de l’IBI de l’habitatge llogat (buit)) com als llogaters: Lloguer social del Banc de Cases Buides (gestionat per l’AMPA) limitat a 1,5 €/ m2 de l’habitatge llogat; bonificació de la Taxa de Brossa del 100%; bonificació del 100% del Consum de l’aigua del primer i segon tram de consum; bonificació del 100% del ITVM del vehicle principal de la unitat familiar.

Font: Redacció./


ajuntalcoi

ajualcoiturisme

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *