foradia cdturisme

Agres organitza la primera jornada informativa de l’aprofitament de la biomassa

• L’Ajuntament d’agres organitza Primera Jornada informativa de l’Aprofitament de la Biomassa a les Comarques • Mites i llegendes sobre la gestió energètica de la biomassa. Tot allò que volies saber i no has preguntat

La jornada informativa de l’aprofitament de la biomassa a Agres es planteja amb l’objectiu d’informar i debatre. Aquesta no és una jornada tècnica a l’ús sinó pensada per atendre totes les consultes possibles sobre la qüestió i alhora per debatre en el context de les diverses visions existents.

El proper 24 de març al Centre Social d’Agres, es podreu informar sobre la base d’experiències desenvolupades de característiques variades, com diversos són els territoris de implantació de les mateixes.

Darrere d’eixa visió efectiva i participativa de la jornada, n’hi ha un grup de professionals amb anys d’experiència en la temàtica. Es tracta de promotors o col·laboradors en alguns dels fòrums d’èxit sobre la biomassa que a diferents comarques valencianes s’ha desenvolupat des de 2011.

Tradicionalment la biomassa ha estat un recurs utilitzat, aprofitat, per diverses funcions, entre elles la generació d’energia. Posteriorment, dècades de substitució per altres matèries primeres van situar el seu aprofitament sovint al límit de la marginalitat. D’uns anys ençà torna a ser una realitat eixe aprofitament, a hores d’ara bàsicament per la producció energètica.

La revalorització recent i creixent de la biomassa és una realitat. Ho és fins al punt que junt iniciatives modèliques d’obtenció, transformació o consum, junt projectes i infraestructures d’indubtable interès, existeixen altres molt discutibles. Al costat d’iniciatives de gestió integrada, de reciclatge i revalorització de residus, d’integració ambiental, de vinculació amb el desenvolupament territorial, ens trobem altres amb plantejaments especulatius i de dubtosa finalitat. Tot això en un context de notable desconeixement general per la qüestió. Davant eixa situació l’ajuntament d’Agres, sensibilitzat per la problemàtica, es planteja promoure una jornada participativa.

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *