foradia subscriutegrat

Controvèrsia política davant el tancament de la unitat de batxillerat de La Salle d’Alcoi

• Ciudadanos d'Alcoi demanarà explicacions al Govern i al regidor d'Educació • El PP demanarà mitjançant una moció al Plenari d'Alcoi que es revertisca la decisió del Consell • Mónica Oltra afirma que "seria absurd que, si en una zona geogràfica l'escola pública pot escolaritzar a tots els xiquets i cobrir la demanda, se seguira pagant a una empresa privada"

Després de conéixer que la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana eliminarà una unitat de batxillerat en el col·legi La Salle d’Alcoi, diferents partits polítics pronunciat.

Lucía Granados, regidora de Ciudadanos d’Alcoi, s’ha mostrat crítica amb la mesura del Consell, i ha anunciat que en la pròxima Comissió Informativa preguntarà al Govern Municipal i al regidor d’Educació “quines gestions ha fet el Govern, quina postura va a adoptar el regidor davant la dràstica decisió que ha pres la Consellería d’Educació”.

El PP també ha anunciat reaccions davant aquesta decisió, concretament que demanarà mitjançant una moció al Plenari d’Alcoi que es revertisca la decisió del Consell.

Representants del PP d’Alcoi van estar dissabte passat entre les 40.000 persones que van eixir al carrer en València en defensa de l’educació concertada. Una manifestació on es reivindicava el dret a triar per part dels pares, així com ser atesos per part del govern de la Generalitat.

Rafa Miró afirma al respecte que estem davant un govern, el del pacte del Botànic, que no atén a raons i va a atacar a l’educació concertada amb tot l’artilleria que tinga a la seua disposició.

Per la seua banda, la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha justificat les mesures en matèria d’educació que s’estan aplicant des de la Generalitat: “la conselleria no tanca aules ni unitats de la concertada, només retira el concert allà on la pública ja arriba.
 Seria absurd que, si en una zona geogràfica l’escola pública pot escolaritzar a tots els xiquets i cobrir la demanda, se seguira pagant a una empresa privada perquè escolaritze a xiquets deixant aules de la pública buides. Açò simplement és malgastar els diners i manar a l’atur a mestres i professors de la pública com va fer el PP, que va enviar a 6.000 a les llistes de l’atur”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *