foradia camaraalcoi

L’Ajuntament estalvia més de 250.000 € en contractacions durant l’any

L'Ajuntament d'Alcoi estalvia un 22% del l'import contractacions de l'any • Gràcies a la publicació dels contractes a la seu electrònica • La declaració responsable de les empreses, una novetat en el procediment de contractació.

alcoi vista

L’Ajuntament d’Alcoi ha estalviat més de 250.000 € en les contractacions de l’any. Del pressupost d’1.130.790 euros al que ascendia el preu inicial de les licitacions, finalment el cost assumit per les arques municipals en relació als diferents contractes tramitats ha resultat ser de 878.806,98 euros, un 22% de reducció de l’import.

Aquest estalvi ha sigut, segons afirma el Govern “gràcies, en gran mesura, a la publicació dels contractes a la seu electrònica local i autonòmica a més de dotar de major transparència a tot el procediment de licitació. Les millores han contribuït a incrementar la concurrència competitiva entre les empreses aconseguint un major nombre d’ofertes per a cada procediment“.

La declaració responsable de les empreses ha sigut una novetat introduïda en el procediment de contractació, sent l’Ajuntament d’Alcoi una de les primeres administracions de la comunitat a incorporar-la, eliminant-se amb ella gran quantitat de burocràcia tant per als licitadors com per a la mateixa administració i facilitant-se així la concurrència de més empreses, sobretot locals que, mancant en molts casos de mitjos administratius especialitzats, quedaven fora del procediment.

L’objectiu del Govern es basa a aplicar mesures perquè la gestió municipal sigui del tot diàfana i que els ciutadans sàpiguen en tot moment com i en què s’inverteix el pressupost municipal. En aquest sentit, el procediment de contractació és crucial precisament per ser el més injuriat al haver sorgit en els últims anys delictes de corrupció vinculats a temes de contractació pública. Per això, el nostre esforç es basa en dotar de tota la transparència possible el procediment contractual sense menysprear la protecció de dades ni la confidencialitat que marca la llei per determinats assumptes“, explica la regidora de contractació, Lorena Zamorano.

Font: Redacció./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *